VERWACHTE DRIEPUNTER BLIJFT UIT VOOR UNITAS

11 oktober 2021 13:00

J.L.

Wamel – Unitas’28 heeft opnieuw verzuimd de mogelijkheden om de overwinning binnen te slepen te benutten. Toch was de start goed in de streekderby tegen AAC/Olympia want al binnen 5 minuten had Pelle Rensink de score voor de thuisclub geopend na een fraaie aanval. Hierna ontbrak het aan doorzettingsvermogen anders had Unitas’28 met grote kansen al binnen 10 minuten met 3 – 0 voor kunnen staan en zo kon het gebeuren dat na 20 minuten spelen aan de andere kant Wouter Lepoutre de gelegenheid kreeg om de gelijkmaker voor de gasten op het scorebord brengen. Al vroeg in de wedstrijd viel de actieve Bjorn Theunissen geblesseerd uit en werd vervangen door Bob Dikker. In het verdere verloop van deze periode werd er ondanks kansen daartoe niet meer gescoord. In de 2e helft kwamen Remco van Biesbergen en Freddie Gerritsen in het veld voor Tim van Kessel en Stijn van Stippent. Bijna halverwege deze helft was het Remco van Biesbergen die een assist van Vince den Bieman benutte met een fraaie treffer en stond de ploeg van Van Zwam opnieuw op voorsprong, 2 – 1. Een kwartier later viel opnieuw weer de gelijkmaker , deze keer was Nick Basten succesvol voor de gasten. In de slotfase kwamen er nog kansen over en weer maar uiteindelijk bleef deze verder sportieve derby met 2 – 2 onbeslist en met twee gelijke spelen en een nederlaag schiet het met het puntentotaal niet erg op. Komende zondag is er een inhaal/beker ronde en is Unitas’28 vrij, mogelijk dat er op dinsdag 19 Oktober nog een oefenwedstrijd volgt. Daarna staan er nog twee uitwedstrijden op het programma in Oktober, Niftrik en SCD’33. Daar zal de eerste winst vandaan moeten komen om niet in een vroeg stadium al achterop te geraken.