EERSTE WINST UNITAS BIJ SCD 1 – 2

1 november 2021 8:00

J.L.

Deest – Unitas’28 speelde tot nu toe zijn beste wedstrijd tegen SCD’33 al zag het daar in de beginfase niet naar uit. De ploeg van trainer Gerard van Zwam moest wennen aan het slechte kunstgras en in de warming-up viel ook nog Bjorn Theunissen uit, hij werd verdienstelijk vervangen door Stijn van Stippent. Het was dan ook de thuisclub die op voorsprong kwam via een doelpunt van Conner Hatch. Daarna gooide Unitas’28 echter alle schroom van zich af, ging het beter voetballen en kreeg het kansen via Tim van Kessel en Vince den Bieman die vooralsnog niet werden benut. Maar net voor de rust maakte Cas van Hal de verdiende gelijkmaker 1 – 1. Nadat in de theepauze nog eens de puntjes op de i werden gezet door trainer Van Zwam kwam Unitas’28 prima uit de kleedkamer en zette SCD’33 met de rug tegen de muur. Een prima en vooral ook loeiharde pegel van Den Bieman kon maar net gepareerd worden door de keeper uit Deest die moest worden behandeld door deze vuurpijl. Naarmate de tijd vorderde bleef een voorsprong vooralsnog uit, 20 minuten voor tijd kwamen Remco van Biesbergen en Bas Roelofs binnen de lijnen voor Tim van Kessel en de sterk spelende Pelle Rensink en kwam er nóg meer vuur in het spel. Tien minuten voor tijd was het opnieuw Cas van Hal die de 1 -2 en naar later bleek de winnende goal binnen kopte en was de wedstrijd beslist in Wamels voordeel. In deze periode liet Unitas’28 zien dat het conditioneel veel sterker was dan hun tegenstander met Maarten van Ingen als beste man van het veld aan Unitas’28 zijde. Volgende week wacht op eigen terrein de derby én kraker tegen Avios/DBV en bij winst klimt de ploeg van Van Zwam weer op naar het linker-rijtje met aansluiting naar de subtop.