HEUMEN – UNITAS 1 – 2

22 november 2021 13:45

J.L.

UNITAS’28 NA 3e ZEGE OP RIJ NAAR 4e POSITIE !!

Heumen – Unitas’28 is na de 3e zege op rij in de subtop belandt van de 5e klasse D, een fraaie 4e positie. Met Jordy Schiks in de basis, hij verving de geblesseerde Tom Kuijstermans verdienstelijk én met reserve keeper Jur van Hal onder de lat. Hij verving na een onrustige start de geblesseerde Edgar Florissen eveneens prima. De gasten uit Wamel begonnen vrij sterk aan de wedstrijd en 2 gave voorzetten van Tim van Kessel brachten vooralsnog geen soelaas. Sterker nog, in de 20e minuut kwam Heumen met een doelpunt van Harm Franken randje buitenspel op een 1 - 0 voorsprong, Unitas grensrechter Marco Brands vlagde maar vanaf de middenstip oordeelde de arbiter anders. De vreugde bij de thuisclub was echter van korte duur want 5 minuten later kopte Cas van Hal uit een corner de gelijkmaker binnen. Hierna kwam de thuisclub met 10 man te staan doordat Luuk Poos de 2e gele kaart kreeg wegens protesteren. Nog voor de pauze stond er 1 – 2 voor Unitas’28 op het scorebord maar deze treffer werd na een vlagsignaal geannuleerd zodat de ruststand 1 – 1 was. In de 2e helft waren de gastheren de betere ploeg met 10 man maar kreeg Unitas’28 de beste kansen. Uit een daarvan scoorde Remco van Biesbergen na een meer dan fraaie aanval over rechts met een prachtige pass van Brent van der Ven via Bjorn Theunissen op Dirk-Jan van Verseveld, deze legde hem af op Van Biesbergen die vervolgens eerst nog een tegenstander uitkapte en daarna de bal verrassend in de korte hoek schoot, 1 – 2. Hierna kwamen Bas Roelofs, Vince den Bieman, Stijn van Stippent en Freddie Gerritsen als extra slot op de deur nog in het veld en kwamen er nog kansen. Zo werd Bas Roelofs binnen de 16 meter gevloerd, de scheidsrechter wees al naar de stip maar even later zei die tot ieders verbazing gewoon doorspelen. Maar na 93 minuten kwam een einde aan dit duel en stapte Unitas’28 als verdiende winnaar van het veld. Door deze 3e zege op rij is de ploeg van trainer Gerard van Zwam op de 4e positie terecht gekomen. Komende zondag 28 November speelt Unitas’28 de thuiswedstrijd tegen eerste periodekampioen SVO’68 die tot nu toe nog alle wedstrijden hebben gewonnen. Misschien kan Unitas’28 de ploeg van trainer Martin de Winkel de eerste offday bezorgen, wie weet ? De aftrap in Wamel is om 14.00 uur op het eigen sportpark en toeschouwers zijn volgens de richtlijnen alleen welkom op het terras of in de kantine, in elk geval nog niet langs de lijn of op de nieuwe tribune die inmiddels een heel eind klaar is !!