UNITAS’28 MO11 NA WINST OP KAMPIOENSKOERS !!

19 december 2021 21:00

J.L.

Op deze laatste inhaal/speeldag van het kalenderjaar 2021 eiste het jeugdteam Unitas’28 mo11 de meeste aandacht voor zich op. In het verre Bemmel werd er met maar liefst 0 – 6 gewonnen van sc Bemmel mo11-2. De meiden wisten waar het om ging en van meet af aan werd de tegenstander overrompeld. Al binnen 10 minuten lag de bal in het net door Lizz van Ommeren en dat gebeurde voor de rust nog eens driemaal zodat bij het verwisselen van speelhelft een 0 – 4 stand op het scorebord in Wamels voordeel stond. Ook in de 2e helft hadden de gasten het beste van het spel, aanvankelijk wist de Bemmelse keepster nog een aantal inzetten te pareren maar uiteindelijk waren het Wiktoria Goldyala en Merel Kranendonk die met ieder nog een doelpunt de eindstand op 0 – 6 bepaalden. Door deze winst is het team van David en Ferry nog één punt verwijderd van het kampioenschap en dat éne punt kan gehaald worden op zaterdag 15 Januari in de laatste inhaal/thuiswedstrijd tegen middenmoter D.V.O.L. mo11-1. Concurrent O.S.C. heeft ook 18 punten uit 7 wedstrijden maar heeft al 7 wedstrijden erop zitten en is uitgespeeld. De aftrap in Wamel op de tweede zaterdag in 2022 is om 13.00 uur !!

Unitas’28 mo19 wisten na een reeks nederlagen het najaar seizoen toch nog positief af te sluiten. Thuis tegen de Nijmeegse meiden van Blauw Wit mo19-1 wist het team van trainer Robbie van Oijen na een leuke wedstrijd met 2 – 1 te winnen. De Wamelse doelpunten kwamen van Jeda van Eldijk en Anne Fleur die de bal via een tegenstander in het Nijmeegse doel schoot. Verder dan één treffer kwamen de gasten uit Nijmegen niet waarna scheidsrechter Jacco van Stigt het eindsignaal liet horen en de drie punten weer eens in Wamel bleven. Op zaterdag 15 Januari staat er ook voor deze ploeg nog een inhaalwedstrijd gepland, zij spelen dan op sportpark De Dennen in Nijmegen tegen Quick mo19-1 en hier is de aftrap om 15.00 uur

Unitas’28 jo19-1 speelden hun thuiswedstrijd tegen het hoog genoteerde Woezik jo19-3 en stond bij de rust nog op een 2 – 0 voorsprong. Twee doelpunten van Dylan van Haren waarvan één uit een penalty zorgden voor deze luxe stand. In deze periode werd ook Unitas’28 speler Luuk de Swart met rood van het veld gestuurd hetgeen in de 2e helft opbrak. Maar liefst drie Wijchense tegendoelpunten waarvan ook één vanaf 11 meter bleken teveel voor het tiental van trainer Freddie Gerritsen. Ook dit elftal speelt op zaterdag 22 Januari nog een inhaalwedstrijd en wel op sportpark Lindenholt tegen S.C.E. jo19-2, de aftrap is om 13.00 uur

Unitas’28 jo14-1 speelden hun laatste wedstrijd dit jaar thuis tegen D.V.O.L. jo14-3 en wisten deze eenzijdige wedstrijd met maar liefst 12 -1 te winnen. Door deze winst eindigt de ploeg op een nette 3e plaats op de ranglijst en kan het met vertrouwen weer uitzien naar de voorjaar competitie

Unitas’28 jo11 speelden de thuiswedstrijd tegen Lienden jo11-1 in Lienden en na een spannende wedstrijd met 2 mooie doelpunten van Jens Milder werd er uiteindelijk toch nog nipt verloren met 3 – 2 waardoor de kampioensvlag bij Lienden alvast uit de kast gehaald kan worden. De ploeg van de trainers Jef en Michel én niet te vergeten Harm Janssen kunnen desondanks zeker terugzien op een geslaagd najaar seizoen…

Het nog ongeslagen Unitas’28 mo15-1 verloren voor het eerst dit najaar een wedstrijd in deze competitie. In Lent werd er met 3 – 1 verloren van D.V.O.L. mo15-1 waarmee zij een goede 2e plek op de ranglijst verspeelde. Het enige Wamelse doelpunt op deze zaterdag kwam van Jinte Gijsbers Toch kan het team van Sjaak en Helma terugzien op een goed najaar seizoen met 17 punten uit 8 wedstrijden. Na de winterstop nieuwe kansen………..

Voorlopig is er een winterstop tot eind Januari met uitzondering van enkele inhaalwedstrijden.