UNITAS 2 – AQUILA 2 2 - 1

2 mei 2022 13:15

J.L.

Wamel - In deze streekderby speelde het 2e elftal een slechte 1ste helft en mocht het van geluk spreken dat er bij de rust nog 0 – 0 op het scorebord stond. Mika Broeder viel bijna traditiegetrouw al naar een kwartier spelen met deze keer een polsblessure uit, voor hem kwam in de ploeg Devi van Verseveld. Ook Aquila kon geen potten breken in deze matige 1ste helft. Bij een opstootje vlak voor de pauze kregen beide amokmakers geel voorgehouden en een tijdstraf van 10 minuten. Na harde woorden in de rust kwam de ploeg van trainer Edwin Lagarde in de 2de helft beter uit de kleedkamer. Met Frank Drost achterin kwam er meer rust in de verdediging en met Dylan van Haren en Tom Derks voorin had de thuisclub bij de hervatting een droomstart. En al spoedig scoorde de boomlange spits Tom Derks uit een gave voorzet van Dylan van Haren de 1 – 0. Toen 5 minuten later Devi van Verseveld met een fraaie volley over Aquila-keeper Stef Holdinga en met deze beauty de 2 – 0 liet aantekenen leek de wedstrijd al beslist. Verdere kansen bleven echter onbenut en waren ook de gasten uit Dreumel enkele keren voor het Wamelse doel te vinden. In de voorlaatste minuut was Unitas-keeper Jur van Hal kansloos op een van richting veranderd schot zodat met 2 – 1 het einde kwam van deze verder sportieve derby onder leiding van arbiter Servier Conjaerts uit Kesteren. Door deze winst heeft het 2de elftal de 30 punten bereikt, een prestatie van formaat. Met nog 4 wedstrijden te gaan staat Unitas op de derde positie achter Avios/DBV en DSZ. De komende twee zondagen bestrijdt de ploeg UHC 3, a.s. zondag eerst thuis, de aftrap is verlaat naar 13.00 uur en ook hier zijn er weer winstkansen op weg naar de 40 punten…