VERDIENDE STUNT UNITAS’28 BLIJFT UIT

30 mei 2022 7:30

J.L.

Ooij – Bij kampioen SVO’68 had Unitas’28 meer verdiend dan een nipte 2 – 1 nederlaag. De formatie van trainer Gerard van Zwam miste om uiteenlopende redenen 7 spelers zodat bijna met een half 2e elftal moest worden aangetreden in de Ooypolder. Er werd door Unitas’28 best goed gevoetbald vanuit een goed voorbereid tactisch plan die 87 minuten stand hield. Na bijna een half uur spelen kwamen de gastheren op voorsprong via Siem Hoogma. Nog voor de pauze was het Pelle Rensink die de gelijkmaker binnen schoot. In de 2e helft werden Reinhoud van Ingen en Stijn van Stippent afgelost door de goed spelende invallers Dylan van Haren en Jeroen Raijmann. Unitas’28 kreeg in deze periode de betere kansen tegen de betere voetballers van SVO’68 , zo had Van Haren zelfs de verdiende winst op zijn schoen maar helaas wilde het niet lukken en zo kon het gebeuren dat Joris van Weeren in de slotfase met een kopbal alsnog het duel besliste in het voordeel van een oppermachtig kampioen en de prima 2e elftal keeper Jur van Hal moest kapituleren in een wedstrijd waarin Unitas’28 de eerste punten van SVO’68 had kunnen afsnoepen. Maandag 6 Juni Tweede Pinksterdag wordt dit seizoen afgesloten met de laatste wedstrijd thuis tegen W.V.W. In Weurt werd het op de eerste speeldag 2 – 2 waar Unitas’28 de zege verdiend had. Dit kan dan met Pinksteren recht gezet worden door dit seizoen winnend af te sluiten. Na afloop van deze wedstrijd is er in het clubhuis een gezellig samenzijn waarin ook afscheid genomen zal worden van enkele spelers, onder meer met name genoemd aanvoerder Dirk-Jan van Verseveld en Chiem Heijmen die een lange staat van dienst hebben gehad bij de club