UNITAS 2 - AAC/OLYMPIA 2 4 - 3

7 juni 2022 9:30

J.L.

LATE WINST UNITAS 2

Wamel – Ook de laatste wedstrijd van dit seizoen wist de ploeg van de scheidende trainer Edwin Lagarde winnend af te sluiten al zag het daar lange tijd niet naar uit. Met Dylan van Haren onder de lat (Jur van Hal verving Edgar Florissen in het doel bij het 1e elftal) kwamen de gasten na ruim een half uur spelen op voorsprong maar wie anders dan Roel van Leeuwen trok met een fraaie treffer de stand weer gelijk en kwam met 1 – 1 de pauze. In de aanvankelijk matige 2e helft vielen de meeste doelpunten, eerst was het laatste man Mark Kruijzen die zich met de aanval ging bemoeien en prompt de 2 – 1 onder de lat krulde maar na enkele gemiste kansen viel halverwege deze periode aan de andere kant de gelijkmaker nadat Van Haren een inzet niet klem kon krijgen, 2 – 2. Tien minuten voor tijd dreigde er zelfs een nederlaag nadat opnieuw geklungel in de defensie bij Unitas’28 genadeloos werd afgestraft, 2 – 3. De slotfase werd, gelukkig voor de thuisclub een apotheose. Eerst was het de 42 jarige mentor invaller René van Elk die de jeugd even liet zien hoe het moet en met een fraaie treffer de gelijkmaker binnen krulde en in de slotminuut was het Tom Derks die een fraaie voorzet even fraai binnen kopte en de niet meer verwachte 4 – 3 op het scorebord bracht zodat er opnieuw een happy-end was. Met deze 12e winstpartij én een drietal remises dit seizoen heeft de ploeg met 39 punten uit 20 wedstrijden een fraaie 3e plek op de ranglijst behaald en een leuk seizoen gespeeld. Hopelijk kan er op korte termijn een nieuwe trainer gepresenteerd worden zodat we ook in het nieuwe seizoen weer hoge ogen kunnen gooien in de strijd om de bovenste plaatsen……….