UNITAS 2 BUIGT ACHTERSTAND OM IN WINST

7 november 2022 7:30

J.L.

UNITAS 2 – EENDRACHT A.2 2 – 1

Wamel, Op ons eigen terrein wat meer weg had van een zandbak wist het 2e elftal van Unitas’28 na een langdurige 0 – 1 achterstand tegen het 2e elftal van het Arnhemse Eendracht in een prachtig slotoffensief deze alsnog om te buigen in een verdiende 2 – 1 zege. Onder strakke leiding van scheidsrechter Johan van Gruijthuijsen had de ploeg van trainer Danny Thijssen het in de 1ste helft aanvankelijk moeilijk tegen de stugge Arnhemmers maar naarmate de tijd verstreek hervond de thuisclub zich en kwamen er kansjes over en weer. Inmiddels was jeugdspeler Wout van den Bos de vermoeide Giel van Kampen komen vervangen. Toch kwamen de bezoekers nog voor de theepauze op voorsprong na geklungel in de defensie bij Unitas en was de verder rustig en goed keepende Dylan van Haren kansloos op een Arnhemse inzet, 0 – 1. In de 2e helft kwam er met de invallers Jordy Ebben en Puck v Voorden meer voetballend vermogen in de ploeg, ook de van een langdurige blessure teruggekeerde Roy Kesseleer mocht wedstrijdritme opdoen en kwam in het veld maar ondanks kansen werd er vooralsnog niet gescoord. Toen een kwartier voor tijd Giel van Kampen terugkeerde in het veld was hij degene die het goede voorbeeld gaf en na een fraaie aanval de beslissende tik gaf en 1 – 1 op het scorebord liet zetten. In de slotfase kwam er een vrije trap voor de thuisclub op zo’n 20 meter van het Arnhemse doel en daarvoor wilde de prima spelende aanvoerder en laatste man Mark Kruijzen wel even voor mee naar voren komen en met een prachtig schot in de kruising was de Arnhemse keeper andermaal kansloos 2 – 1. De laatste minuten werden zakelijk uitgespeeld en de winst was binnen met dank aan de spelers Wout, Puck en Tom van het 3e elftal. Door deze winst is de 10 puntensoep bereikt en is de ploeg opnieuw teruggekeerd naar een gedeelde 4e positie op de ranglijst. Komende zondag 13 November opnieuw een thuiswedstrijd, op bezoek komt het Wageningse G.V.C. 2, zij hebben 2 punten meer en wanneer Unitas’28 deze wedstrijd ook in winst zou kunnen omzetten gaat het diezelfde tegenstander op de ranglijst voorbij. De aftrap is wederom om 11.00 uur in Wamel.