UNITAS’28 – VICTORIA’25 1 - 3

7 november 2022 8:30

J.L.

Wamel, Unitas’28 heeft de streekderby tegen koploper Victoria’25 met 1 – 3 verloren. Na een 1ste helft met doelkansen over en weer brak de rust aan met 0 – 0. Inmiddels was bij Unitas de geblesseerd geraakte Gino Feroce al vervangen door Kian Mannee. In de 2de helft kwamen de bezoekers na bijna een kwartier spelen op voorsprong, Martijn Kolvenbach profiteerde na een foutief handelen in de Unitas defensie en passeerde keeper Jur van Hal, 0 – 1. De thuisclub rechtte de rug en invaller Dylan van Haren wist met een fraaie inzet de gelijkmaker op het scorebord te zetten en leek Unitas voor een verrassing te kunnen zorgen. Echter hierna hadden de gasten uit Afferden een effectief kwartiertje en troffen driemaal doel waarvan de eerste op advies van assistent Marco Brands terecht werd geannuleerd. De andere 2 doelpunten van Joep Lepoutre en invaller Niek van der Heijden gooiden deze wedstrijd in het slot met 1 – 3 als eindstand en heeft Victoria, die door een rode kaart deze wedstrijd met 10 man eindigde door deze zege de eerste periodetitel binnen handbereik. Komende zondag 13 November opnieuw een thuiswedstrijd voor Unitas, op bezoek komt het Groesbeekse D.V.S.G. en bij winst passeert Unitas diezelfde tegenstander op de ranglijst, de aftrap is om 14.00 uur