WINST UNITAS 2 BIJ OSC 4 1 - 3

30 januari 2023 12:45

Danny Thijssen

UNITAS’28 2 WINT BIJ O.S.C. 4 1 - 3

Oosterhout – In het Nijmeegse Oosterhout werd het 2 elftal van Unitas’28 beloond voor een goede trainingsopkomst tijdens de winterstop. Op sportpark Nieuw Balveren werd op een bijveld onder leiding van scheidsrechter Jan Knipping afgetrapt tegen O.S.C. 4. De beginfase was rommelig wat binnen 5 minuten al resulteerde in een tegentreffer. Door miscommunicatie in de verdediging bij de gasten was er voor de prima keepende Unitas 4 sluitpost Robin Duifhuis geen eer meer te behalen, 1 – 0. Na 10 minuten kwam Unitas’28 wat beter in het spel wat meteen ook enkele mooie kansen opleverden. Uiteindelijk werd een van die kansen dan ook verzilverd door Giel van Kampen na goed voorbereidend werk van Frank Drost en Rune van Wijk, 1 – 1. De ploeg van trainer Danny Thijssen kreeg meer en meer de overhand maar met deze gelijke stand werd van speelhelft verwisseld. Na de pauze was er opnieuw direct gevaar bij het O.S.C. doel. Zo rond de 50ste minuut kreeg Mark Kruijzen zijn kans, een directe vrije trap van zo’n 25 meter schoot hij hard en droog in de rechterbenedenhoek, 1 – 2. Hierna kregen de gasten nog een paar mooie kansen en uiteindelijk was het andermaal Giel van Kampen die eens schitterende dieptepass van Mark Kruijzen wist te verzilveren en het netwerk voor de 3e keer deze middag het net achter O.S.C. keeper Twan van Leeuwen liet bollen, 1 – 3 wat ook de eindstand werd na een sportieve wedstrijd. Een mooie driepunter in de pocket na een winterstop van bijna 2 maanden en later in Wamel in het clubhuis nog eens dunnetjes werd besproken én gevierd. Komende zondag staat er een thuiswedstrijd gepland, om 11.00 uur wordt er afgetrapt tegen Spero 5 alwaar opnieuw winstkansen zijn voor de Wamelse ploeg.

Bron: Danny Thijssen