UNITAS’28 MO20 IN DE LIFT NA VIERDE WINSTPARTIJ OP RIJ

29 april 2023 20:30

J.L.

UNITAS’28 MO20 – S.D.O.O. MO20 7 - 2

Wamel – De meiden onder 20 van Unitas’28 zijn bezig aan een imposante zegereeks. In de thuiswedstrijd tegen S.D.O.O. uit Heteren werd de vierde achtereenvolgende overwinning behaald in een wedstrijd waarin op het scherpst van de snede gespeeld werd. Het was Sam Versteeg die in de beginfase met een fraai doelpunt de score opende, 1 – 0. Tien minuten later was het Yara Lamers die de keepster van de ploeg uit Heteren opnieuw verschalkte 2 – 0. Toen nog weer later opnieuw Sam Versteeg de 3 – 0 ruststand op het scorebord liet zetten leek de wedstrijd al beslist maar dat pakte anders uit. In de 2e helft kwamen de gasten op 3 – 1 nadat bij de thuisclub de verdediging verzaakt hetgeen afgestraft werd. Toch was het weer Yara Lamers die met een fraaie treffer het verschil maakte 4 – 1. Ook S.D.O.O. zat niet stil en verraste even later de verdediging incl. keeper Rosa van Oijen van Unitas’28 en stond er 4 – 2 op het scorebord. De tegenstander rook bloed en even later was er een opstootje die in de kiem gesmoord moest worden. Na een kwartier in de 2e helft wees de debuterende scheidsrechter Piet van Zwolgen resoluut naar de stip na een overtreding aan Heterense zijde. Wie anders dan de veel belovende spits van de thuisclub, Yara Lamers liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en benutte de pingel feilloos, 5 – 2. In de slotfase van deze spannende wedstrijd was het Jeda van Eldijk die met een diagonaal schot in de verre hoek de Heterense keeper opnieuw kansloos liet, 6 – 2 en met nog een eigen doelpunt van S.D.O.O. kon een dik verdiende 7 – 2 eindstand op het wedstrijdformulier vermeldt worden. Door deze 4e zege op rij is de ploeg van trainer Robbie van Oijen ook de tegenstander van vanmiddag op de ranglijst gepasseerd en staat het op de 3e positie, een prestatie van formaat. Komende zaterdag 6 Mei opnieuw een inhaal thuiswedstrijd en wel de streekderby tegen het Dreumelse Aquila met ook weer winstkansen !! De aftrap in Wamel op het eigen sportcomplex “De Parken” is om 14.30 uur