EENDRACHT A. 2 – UNITAS 2 5 - 5

8 mei 2023 6:45

J.L.

Arnhem – In deze bizarre wedstrijd met 2 gezichten kon de ploeg van coach Dick van Verseveld uiteindelijk leven met de 5 – 5. De start op het mooie kunstgrasveld was niet al teveel belovend. Aan de Arnhemse voetballers te zien leek het wel of we tegen het 1e elftal speelden met een pupil van de week en alles erbij. Ook de nieuwe hoofdtrainer van Eendracht, William Gorissen was van de partij. Al binnen een kwartier spelen stonden de gasten door balverlies en op snelheid op 2 – 0 achterstand en was het achter de tegenstanders aanlopen. Hierna viel de onfortuinlijk spelende Frank Drost geblesseerd uit en kwam Giel van Kampen in de ploeg. Hierna stokte de aanvalsdrift van de thuisclub enigszins, toch kwam Eendracht na 40 minuten spelen op 3 – 0. Inmiddels was ook Jorg Dikker al geblesseerd uitgevallen en voor hem kwam Reinhoud van Ingen in de ploeg. Vlak voor rust was het Mart Fransen die voor de eerste Wamelse treffer zorgde maar nog voor de theepauze kwamen daar 2 doelpunten bij, eerst bij de thuisploeg die de stand op 4 – 1 bracht en hierna was het Pelle Rensink die op fraaie wijze de 4 – 2 ruststand op het scorebord bracht. In de pauze bleek Reinhoud van Ingen toch niet fit genoeg te zijn en voor hem kwam in de 2e helft de 3e wisselspeler bij Unitas, Roy Kesseleer in de ploeg. Coach Dick van Verseveld was hierdoor al door zijn wissels heen en moest het met de nog overige 11 spelers in de 2e helft doen. In de rust deed de coach enkele omzettingen in zijn elftal in de hoop nog een draai te kunnen geven aan de 4 - 2 achterstand. In die 2e helft ging het inderdaad beter en kreeg Unitas steeds meer grip op de wedstrijd. Bij uitbraken kregen de bezoekers zelfs de beste kansen en zo kon het gebeuren dat met doelpunten van Roel van Leeuwen en Rune van Wijk een 4 – 4 op het scorebord stond. Aan de andere kant moest de opnieuw uitstekend keepende Unitas doelman Bret Thijssen diverse reddingen verrichten om de ploeg uit Wamel in de race te houden. Toen in de ruim bemeten extra speeltijd Pelle Rensink met een bekeken goal voor een Wamelse voorsprong zorgde leek de sensatie compleet maar de gastheren wisten in de slotseconden alsnog uit een corner de 5 – 5 binnen te schieten waarna het eindsignaal klonk en de Wamelse ploeg toch nog met een goed gevoel aan de lange terugreis kon beginnen. Komende zondag 14 Mei de laatste uitwedstrijd en wel in Wageningen tegen het hoog genoteerde ONA’53 die nog in de race zijn voor het kampioenschap. De aftrap van deze wedstrijd op sportpark Van Ketwich Verschuur aan de Peppelsteeg is om 11.30 uur. Op zondag 21 Mei is met de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen RKHVV de afsluiting van deze overigens leuke competitie maar volgend seizoen toch liever weer korter bij huis in Maas & Waal