UNITAS’28 JO13 KAMPIOEN !!

25 mei 2023 12:45

J.L.

Kesteren – Op sportpark De Leede werd Unitas’28 jo13 na een wervelende voetbalshow met een 1 – 8 overwinning op Kesteren jo13-2 glorieus kampioen. Al vanaf het begin waren de bezoekers veruit de bovenliggende partij hetgeen tot uiting kwam door de openingstreffer al na 5 minuten door wie anders dan Mees Palma Paras, 0 – 1. Vijf minuten later was het de actieve Daan Loderus die een perfect genomen corner van de solide spelende aanvoerder Dean Kuypers wist binnen te koppen, 0 – 2. Binnen een kwartier spelen stond er al een 0 – 3 stand door opnieuw Mees Palma Paras. Nog voor de pauze bepaalden Guus Janssen en Mees Palma Paras 2x voor een 0 – 6 ruststand. Kesteren had de handen vol aan het tegenhouden van de Wamelse aanvallen. In de 2e helft pikten Daan Loderus en Guus Janssen nog een doelpuntje mee waarmee de stand op 0 – 8 kwam maar hierna stokte de Wamelse dadendrang enigszins en deelde thuisclub Kesteren enkele speldenprikken uit. De steenharde Jorn Melssen had enkele overtredingen nodig om de thuisploeg een halt toe te roepen. Halverwege deze periode kwam er dan ook terecht een doelpunt aan de andere zijde waarop de verder prima keepende Gijs van Zuijlen kansloos was, 1 – 8. Van Zuylen was in de 2e helft in de goal terecht gekomen in de plek van Harm Maes die overigens op geen enkele fout te betrappen was. Maar een echte kampioensploeg heeft twee ervaren keepers zullen we maar zeggen. In de slotfase kwamen er nog kansen maar met deze 1 – 8 stand floot de prima leidende scheidsrechter mevrouw Maria Jansen Cosio Martinez rijkelijk vroeg voor het einde van deze wedstrijd en kon het kampioensfeest beginnen. Met veel vuurwerk en rookbommen was er veel sfeer op het sportpark gekomen waarvan vooral ook het meer dan 50 koppig Wamels publiek genoten. Later deze week is er nog een rondrit door het dorp op een kampioenskar met aansluitend een feestje voor de ploeg én begeleiding. Aanhouders zijn de winnaars bleek maar weer eens, bijna de hele competitie heeft Unitas’28 op de 2e plek gestaan na het verlies bij DTS’35 Ede maar twee misstappen (twee gelijke spelen) van die ploeg is hen fataal geworden. Hierdoor kon na deze ruime zege de Wamelse ploeg één punt boven hen uitkomen, 30 punten uit 11 wedstrijden én het kampioenschap voor zich opeisen, een prestatie van formaat van spelers en leiding !!