SCD '33 1 (zon)

5e klasse E

18 november 2018 14:30

GROOTSE ZEGE UNITAS’28 OP SCD’33  6 - 0

Wamel –  Unitas’28 behaalde in de streekderby tegen SCD’33 een dik verdiende maar vooral ook eclatante overwinning in een wedstrijd die ondanks de koude wind het aankijken meer dan waard was. Na al enkele gemiste kansen waarbij de Deestse keeper redding bracht was het rond de klok van drie uur Zabi Ghaili die met een fraaie treffer voor de beloning zorgde, 1 – 0.  Tien minuten later was het aanvoerder Maarten v Ingen die zijn goede spel eindelijk bekroonde met een doelpunt,  2 – 0. Hierna kregen ook de bezoekers enkele kansen maar Unitas’28 keeper Niels van Os bleek niet te verslaan deze middag en toen op slag van rust Shahin Roshanaie  de 3 – 0 in de touwen prikte was in feite de wedstrijd al gespeeld. In de 2e helft opnieuw kansen voor de steeds soepeler draaiende formatie van trainer Frans v Deinsen maar het duurde nog even voordat de goed spelende Stef Hendrikx op mooie wijze de 4 – 0 op naam bracht. Ook de gasten deelden nog een enkele speldenprik uit maar zowel Luuk Walraven als ook Tim v Kessel hadden er goed het oog in vanmiddag. Toen de SCD’33 keeper geblesseerd moest uitvallen was het Shahin Roshanaie die de invaller-keeper van SCD’33 op de proef stelde, die was daar blijkbaar niet tegen bestand, 5 – 0. Hierna kwamen de gebroeders Dikker en Tom Kuijstermans als invallers nog in het veld.  In de slotfase had Stijn v Stippent, de 20 jarige Wijchenaar in Wamelse dienst die een van zijn betere wedstrijden speelde, het slotakkoord. Hij werd op links aangespeeld en vanuit moeilijke positie met een diagonaal schot tekende hij fraai voor de eindstand 6 - 0 . Door deze zege heeft Unitas’28 zich inmiddels gemeld in het linker rijtje, een prestatie van formaat. Als het deze ontwikkelingen kan doorzetten zijn er komende zondag bij Heumen zeker ook weer winstkansen. De aftrap op sportpark De Toppenberg is om 14.00 uur !!