Unitas '28 2

6e klasse 01

28 oktober 2018 9:30

EERSTE DRIEPUNTER VOOR UNITAS 2  !!

Wijchen – In de 5e wedstrijd van deze competitie behaalde het 2e elftal haar eerste zege en wel bij Woezik 7 waar met 1 – 2 uiteindelijk verdiend maar te krap werd gewonnen. Na een warming-up om maar zo snel mogelijk te vergeten werd op de vroege zondagochtend om precies half tien begonnen op het fraaie kunstgrasveld en kreeg Unitas’28 al gelijk een overwicht, het spel speelde zich in die beginfase veelal op de helft van de tegenstander af en kreeg de ploeg van trainer Edwin Lagarde volop kansen. Binnen een half uur spelen kwam de Wamelse formatie dan ook al op een 0 – 2 voorsprong door fraaie doelpunten van Jordy Ebben en aanvoerder Rob de Leeuw. In plaats van in de 1e helft de wedstrijd al te beslissen lieten de Wamelnaren zoals wel vaker zich terugzakken en nog voor de pauze schoot de thuisclub uit een voorzet raak achter de verder goed keepende Jasper Hol en kwam hierdoor terug in de wedstrijd,  1 – 2.  In de 2e helft kwamen Frank Drost en Zidier Adams in het veld voor Ruben de Heer en Jordy Ebben en kwamen er ook weer kansen, echter ook aan de andere kant moest de defensie met de prima acterende gastspeler Twan Walraven beducht zijn op de tegenstoten, Woezik kwam regelmatig met wel 2 á 3 wisselspelers tegelijk het veld in hetgeen een soms onoverzichtelijke situatie voor de bezoekers teweeg bracht. Na pakweg een uur spelen kreeg Twan Walraven na een opzichtige overtreding op het middenveld de gele kaart en moest Unitas’28 tien  minuten lang met 10 man verder hetgeen billenknijpen opleverde. Aan de andere kant speelde gastspeler Reinout v Dijk verdienstelijk op de rechterflank en hadden Mark Kruijzen en Rob de leeuw meer uit kunnen halen bij schietkansen uit voorzetten en vrije trappen. In de slotfase kwam de niet fitte Reinoud v Ingen nog in het veld voor Reinout v Dijk en kwam Ruben de Heer de leeggespeelde Rune v Wijk aflossen , bleef het spannend maar gescoord werd er niet meer zodat het einde kwam met de eerste zege van deze competitie. Hierdoor is het 2e elftal van Unitas’28 gelijk ook van die akelige onderste plek af en is het gestegen naar de 10e positie op de ranglijst.  De thuiswedstrijd van komende zondag tegen het hooggeplaatste AWC 8 is verplaatst en wel naar a.s. donderdagavond om 20.00 uur op het eigen sportpark in Wamel                     (Unitas'28 : Jasper Hol, Sander Post, Ruben de Heer, Rune v Wijk, Marco Smulders, Jordy Ebben, Rob de Leeuw, Mark v Dodeweerd, Mark Kruijzen, Reinhoud v Ingen, Twan Walraven, Frank Drost, Reinout v Dijk en Zidier Adams)