3 - 2

De Treffers VR1 (zon)

4e klasse 1

23 september 2018 10:30

Zondag 14 september 2018 stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De Treffers is een bekende tegenstander. Vorig seizoen hebben we ook al tegen ze gespeeld. Toen hadden we de uitwedstrijd verloren maar thuis hadden we revanche op ze genomen en gewonnen. We wisten dus dat we van ze zouden kunnen winnen.

Om half 11 was het dan zover. Het eerste fluitsignaal van de competitie.

De dames begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd en dit leidden tot een paar kansjes. Na ongeveer 35 minuten spelen kreeg FC Maas en Waal een vrije trap. Anne legde de bal klaar voor Marianne die ze op doel schoot. De keeper kon de bal niet goed wegwerken, waardoor de bal terug het veld in kwam. De oplettende Manouk schoot de bal in de rebound erin, maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd van wegens buitenspel. Wat later uit videobeelden vanaf . FC Maas en Waal wist voor rust nog wel te scoren. Anne gaf een corner mooi voor en Dirma kon hem vrij inkoppen. FC Maas en Waal ging met een 1-0 de rust in.

In de rust werd de scheids nog ondervraagd of het eerste doelpunt wel echt buitenspel was. Maar hij bleef erbij dat ze buitenspel stond.

Na de rust kregen de Treffers meer kansen. Maar echt hele grote kansen waren het ook weer niet. Ze kwamen toch op gelijke hoogte door een corner die binnen gekopt werd.

FC Maas en Waal bleef voetballen en wachtte rustig af. Ze waren de bovenliggende partij en wisten dat ze hier niet hoefde te verliezen. Het wachten werd beloond. Marianne speelde de laatste vrouw uit en omspeelde de keeper en schoot zo in een leeg doel de 2-1 binnen. De voorsprong was er voor onze dames en dit moesten we nu proberen vast te houden.

Het was nog een kwartier spelen toen de Treffers opnieuw een corner kregen. Dit keer belandde de bal op de paal en uiteindelijk voor de voeten van een speelster van de Treffers. Ze bedacht zich geen moment en schoot de 2-2 binnen.

FC Maas en Waal moest opnieuw opzoek naar de winnende treffer. In de 87ste hadden we een corner die door Anne genomen werd. De bal kwam goed voor. Door geen goede communicatie kopte Lap en Bibi allebei de bal terug naar de roepende Manouk. Manouk haalt uit en schiet hard de 3-2 binnen. Met nog 3 minuten te spelen was het soms nog even billenknijpen als de Treffers in de aanval gingen.

Er was opluchting toen de scheids floot voor het einde van de wedstrijd. De eerste 3 punten waren een feit.

Jan lag helaas ziek op bed maar Rini heeft hem goed vervangen. Rini bedankt dat je dit wilde doen.

Aankomende zondag speelt FC Maas en Waal de eerste uitwedstrijd van de competitie tegen Dio’30. De wedstrijd begint om 12.15 in Druten.