Unitas '28 2

5e klasse 04

10 november 2019 12:00

EWIJK 3 – UNITAS 2  1 - 5

Ewijk – Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen SCD’33 2 was het er de ploeg van trainer Edwin Lagarde alles aangelegen vandaag een goed resultaat neer te zetten bij Ewijk 3. Ondanks dat er in de 1ste  helft bij vlagen aardig werd gespeeld stond de thuisclub al na ruim 1 minuut spelen op voorsprong nadat de jarige Jeroen Raijmann mistastte en een Ewijk aanvaller een riante doelkans kreeg en het projectiel strak en hard in de bovenhoek schoot waarop de prima keepende Jur v Hal kansloos was. Hierna kwamen er kansjes aan beide zijden maar gescoord werd er niet zodat met de 1 – 0 de rust kwam.  In de 2de helft ging het aanmerkelijk beter wat kansen benutten betreft en na bijna een uur op achterstand te hebben gestaan kreeg Mark Kruijzen de “dolle vijf minuten”.  Eerst kopte hij een secuur genomen vrije trap van Devi v Verseveld hard en strak binnen, even daarna ging de bal op de stip na een handsbal en verzilverde Kruijzen de pingel om nog weer twee minuten later met een fraaie lob de Ewijkse keeper voor de derde keer kansloos te laten, een gave hattrick dus en stond er 1 – 3 op het scorebord. Hierna kwamen Tom Derks en Rune v Wijk in het veld voor Jorg Dikker en Reinhoud v Ingen. Beide spelers zagen hun invalbeurt bekroond met een doelpunt zodat de score was opgelopen naar 1 – 5. In de slotfase kwamen ook Boy v Lith en Roel v Leeuwen nog in het veld voor sterk spelende Koen van de Bos en de effectieve Mark Kruijzen en kwamen er nog kansen maar Van leeuwen had zijn verjaardag nog in de benen en Boy v Lith liet in verdedigend opzicht ook nog zien uit het goede hout gesneden te zijn en onder aanvoering van de prima spelende aanvoerder Frank Drost werd er defensief nauwelijks nog iets weggegeven zodat de royale zege geen moment meer in gevaar kwam én de tienpunten soep gekookt kan worden. Volgende week opnieuw weer winstkansen, dan komt in de thuiswedstrijd AAC/Olympia 2 op bezoek, de aftrap is om 11.00 uur op het eigen sportpark in Wamel……