Unitas '28 1 (zon)

5e klasse D

3 november 2019 14:30

AVIOS/DBV – UNITAS’28  2 – 1

Alphen – De sportieve streekderby Avios/DBV – Unitas’28 aan de Dijkgraaf de Leeuwweg eindigde uiteindelijk in een 2 – 1 overwinning voor de thuisclub al zou een gelijkspel de afspiegeling meer hebben weergegeven.  Na de vele tegendoelpunten in de afgelopen weken had trainer Van Zwam voor een behoudendere speelstijl gekozen met Freddie Gerritsen en Stijn v Stippent op het midden veld. Achterin speelde Sven van Tiem (Luuk Walraven was ziek geweest afgelopen week) hetgeen ook goed afging. Het begin was dan ook veelbelovend, toch was het de fusieclub die op voorsprong kwam nadat Daan Bremmers zich vrijspeelde en de 1 – 0 in de linkerhoek schoot. De bezoekers hadden in deze periode een penalty verdiend maar de scheidsrechter zag de handsbal niet zodat met 1 – 0 de rust aanbrak. De 2e helft kwamen de gasten goed uit de startblokken en met veel strijd ging de Wamelse ploeg op jacht naar de gelijkmaker. Inmiddels waren bij Unitas'28 Tom Kuistermans en Tim van Kessel vervangen door Maarten van Ingen en Stef Hendrikx en vooral  Stef Hendrikx bleek met zijn snelheid een plaag voor de Alphense verdediging. Nadat Avios/DBV nog de Wamelse doelpaal raakte was het Shahin Roshanaie die uit een schitterend genomen vrije trap de verdiende gelijkmaker binnen schoot, 1 – 1. Hierna gingen beide teams op jacht naar de winnende treffer en kon het alle kanten op. De thuisclub van trainer Jeroen van Kampen had het geluk dat het in de allerlaatste minuut en vrije trap mee kreeg die door Harm van Zwam strak in de linker kruising werd binnengeschoten waarop de verder prima keepende Edgar Florissen geen verweer had. In de 5 minuten extra speeltijd werd nog een inzet van Shahin Roshanaie van de Alphense doelijn gehaald en spatte een snoeiharde kopbal van Sven  van Tiem op de doellat uiteen zodat een zeker verdiend gelijkspel helaas uitbleef. Op basis van deze wedstrijd én inzet moet het  volgende week mogelijk zijn om de thuiswedstrijd tegen AAC/Olympia in winst om te zetten hetgeen ook nodig is om niet al te ver achterop te raken. De aftrap in Wamel is om 14.30 uur