UNITAS´28 ZET ZEGEREEKS ALSMAAR VOORT TEGEN WAVV 1 - 0

23 maart 2014 11:00

Scheidsrechter

Donners, C.F.H.

HAPPY  END  UNITAS´28 2  TEGEN WAVV 3    1 - 0

Wamel - Het 2e elftal van Unitas´28 speelde onder hoogspanning de thuiswedstrijd tegen het Wageningse WAVV 3. Omdat Edesche Boys 2 zich afgelopen week terug trok uit de competitie was de tegenstander opeens hekkensluiter maar zij wilden absoluut niet als schietschijf fungeren. Bij de thuisclub, die door eerdergenoemde terugtrekking 6 winstpunten kwijtraakte, waren door blessures en afmeldingen een zestal spelers verhinderd en moest trainer William Gorissen improviseren om een zo sterk mogelijk elftal te formeren. Ondanks eerder genoemde omstandigheden is de Wamelse ploeg nog steeds in de race voor een promotieplaats naar de reserve 3e klasse.  Met Frank Drost in de laatste linie tesamen met Luuk Walraven ging het achterin aanvankelijk zo slecht nog niet maar het middenveld had meer dan de handen vol om ook de voorwaartsen aan het werk te stellen. Met Reinhoud v Ingen, Mark Kruijzen en Marcel Pfister kwamen er wel kansjes maar ook niet meer dan dat. Ook de bezoekers kwamen diverse keren voor het doel van de bij Unitas´28 debuterende keeper Joey Berghegen in de basis maar de in het begin nog wat onwennige keeper kwam naarmate het duel vorderde steeds beter in de wedstrijd. De meeste Wageningse inzetten gingen echter over of langs het Wamelse doel zodat met 0 - 0 de rust kwam. Na de pauze kwam Rob de Leeuw gastspeler Pepijn v Dijk vervangen op het middenveld en werd de strijd steeds grimmiger omdat vooral de gasten probeerden met blessures en tijdrekken het tempo uit de wedstrijd te halen. De betere kansen waren voor de thuisclub maar doelpunten bleven uit. Scheidsrechter Donners uit Nijmegen had de handen vol om de wedstrijd in goede banen te leiden en door gele kaarten stond de thuisploeg halverwege de 2e helft met nog 8 spelers en de tegenstander met 10 spelers zodat Unitas´28 een uiterst moeilijke fase doormaakten. Toen het deze periode overleefd had kreeg de thuisclub op conditie toch weer een overwicht en probeerden de gasten met allerlei oponthoud met 0 - 0 het einde te behalen. Het duurde echter tot in blessuretijd alvorens Unitas´28 op z´n Duits een beslissing wist te forceren. De publiekstrekker van weleer, de van Keulen afkomstige Marcel Pfister werd net binnen de 16 meter onderuit gehaald en de toegekende pingel werd in de rebound alsnog raak geschoten, 1 - 0. Even daarna volgde het eindsignaal en beleefde de thuisclub een happy end. Door deze winst is dit jeugdig elftal al 7 wedstrijden ongeslagen en wie weet wat er nog meer in het vat zit.
De wedstrijd van komende zondag thuis tegen RVW 2 is uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum.