WVW 2 (zon)

5e klasse 06

27 september 2020 10:30

UNITAS’28 2 – W.V.W. 2  2 - 2

Wamel  – De vooruitzichten bij deze eerste thuiswedstrijd in deze nieuwe competitie, beloofde niet veel goeds, een vijftal spelers ontbraken bij de aftrap en ook trainer Edwin Lagarde moest het door ziekteverschijnselen laten afweten. Hierdoor was het puzzelen voor assistent-coach Dick v Verseveld om een opstelling in elkaar te zetten met nog 12  beschikbare spelers. In de 1e helft was het dan ook niet best wat de brigade van de thuisclub liet zien en waren de gasten uit Weurt de toonaangevende ploeg. Al na 2 minuten werd gelukkig voor de thuisclub een Weurtse treffer geannuleerd na een vlagsignaal van Jimmy van Kruijsbergen.  Toch was het W.V.W. 2 die halverwege de 1e helft op voorsprong kwam nadat de verdediging van de thuisclub werd uitgespeeld en Unitas’28 keeper Jur van Hal kansloos was op de Weurtse inzet 0 – 1. Ook kwamen er nog enkele kansjes voor Unitas’28 maar bij deze enkele uitvallen ontbrak de overtuiging en kwamen de aanvallers Tom Derks en junior Stan van der Zanden nauwelijks in het stuk voor en zo kwam de rust met 0 – 1. In de 2e helft waarin Joris van Kraaij in het veld kwam voor de licht geblesseerde Frank Drost was aanvankelijk nauwelijks enige verbetering te zien en in de 55e minuut kwam de 0 – 2 op het scorebord te staan nadat Koen van den Bos balverlies leed op het middenveld en de gasten uit de hier opvolgende tegenaanval simpel de voorsprong konden verdubbelen, 0 – 2. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg ook de Wamelse ploeg warempel doelkansen en uit een daarvan was het een kwartier voor tijd aanvoerder Mark van Dodeweerd die uit een corner van Bob Dikker de aansluitingstreffer binnen wist te prikken,  1 – 2. Omdat de gasten zich geen raad meer wisten met de geboden kansen en ook een sublieme keeper Jur van Hal op hun weg troffen was het 5 minuten later Roel van Leeuwen die verrassend met een fraaie treffer de niet eens onverdiende gelijkmaker binnen schoot, 2 – 2. In de slotfase waarin Frank Drost weer terugkeerde voor Joris van Kraaij die de pijp alweer leeg had kwamen er nog enkele kansjes over en weer maar het bleef bij een gelijke 2 – 2 eindstand wat voor het 2e elftal met volop strijd én inzet voelde als een winstpunt. Volgende week weer een uitwedstrijd, de ploeg gaat dan richting Balgoy waar gespeeld gaat worden tegen Diosa 3, de aftrap op jacht naar de eerste zege in deze nog prille seizoen op sportpark De Wissen is om 10.30 uur……..