Unitas '28 2

5e klasse 06

4 oktober 2020 10:30

EERSTE ZEGE VOOR UNITAS 2

Balgoy – Ondanks dat het vandaag Wereld Dieren Dag is, was er geen hond te bekennen op sportpark De Wissen bij Diosa. Ook publiek was niet welkom door al die corona toestanden waar de ploeg van trainer Edwin Lagarde moest aantreden voor haar 3e wedstrijd in deze nog prille competitie. Na twee gelijke spelen werd het tijd voor een driepunter, daar zag het echter het eerste half uur niet naar uit. De thuisclub speelde beter en was ook gevaarlijker voor het vijandelijke doel en Unitas moest het hebben van een enkele uitval. Met kunst en vliegwerk en een goed keepende Jur van Hal bleef het scorebord vooralsnog onberoerd. Bij één van zijn reddende acties kwam de Unitas’28 keeper in botsing met de doelpaal en moest opgelapt worden door de in het nieuw gestoken verzorger Co Smulders,  gelukkig kon hij verder. En zo kon het gebeuren dat Tom Derks 5 minuten voor de rust vanaf de rechterflank verrassend en van grote afstand met een diagonaal schot, wellicht als voorzet bedoeld de bal rechtstreeks in het Balgoyse doel zag belanden waarop Diosa keeper Remco Gerrits geen kijk had en Unitas’28 tegen de verhouding in op een 0 – 1 voorsprong kwam. Echter, nog voor de theepauze zonder thee kwamen de gastheren op gelijke hoogte doordat geklungel achterin met een ongelukkige actie van Jorg Dikker fataal werd, ruststand 1 – 1. In de 2e helft werd er beter gevoetbald door de Wamelse ploeg,  Devi van Verseveld en Joris van Kraaij kwamen in het veld voor Boy van Lith en Rune van Wijk en waren ze meer op de helft van de tegenstander te vinden. Halverwege deze periode leverde dit een Wamels doelpunt op doordat Devi van Verseveld van grote afstand verwoestend uit haalde met een poeier in de kruising waarop andermaal de Balgoyse keeper geen verweer had, 1 – 2. Hierna ging de thuisclub verwoed op jacht naar de gelijkmaker maar, met gastspeler Rob de Leeuw die verdienstelijk op het middenveld als een blok speelde, alsof die niet weg geweest is en ook achterin werd beter stand gehouden en was Van Hal opnieuw safe wanneer het nodig was. Een paar minuten voor tijd gaf de prima invallende Joris van Kraaij een puike steekpass op Tom Derks die met een meer dan fraaie treffer de stand op 1 – 3 bracht. Even later floot scheidsrechter Frans Klaassen uit Niftrik voor het einde en kon na twee remises de eerste driepunter worden bijgeschreven voor het 2e elftal van Unitas’28.  Volgende week zondag 11 Oktober opnieuw een wedstrijd, dan speelt de ploeg op eigen veld tegen Avios/DBV, de aftrap is om 11.00 uur en toeschouwers zijn helaas niet welkom

(Unitas: Jur v Hal, Jorg Dikker, Mark Kruijzen, Koen vd Bos, Boy v Lith,  Mark v Dodeweerd, Bob Dikker, Rune v Wijk, Rob de Leeuw, Roel v Leeuwen, Tom Derks, Devi v Verseveld en Joris v Kraaij)