HERSTEL UNITAS´28 2 OP KOPLOPER EWIJK 2 2 - 1

Mannen zondag, 2, 4e klasse 01

5 oktober 2014 10:30

Scheidsrechter

Grisel, M.G.M.

Wamel - In een voor de kijkers boeiende wedstrijd heeft het 2e elftal van Unitas´28 zich vandaag hersteld na 2 nederlagen en met 2 - 1 gewonnen van koploper Ewijk 2. Hierdoor is de ploeg van trainer William Gorissen gestegen naar een keurige 4e positie in de reserve 4e klasse. Dat niet elke kans een doelpunt is zien we wekelijks in studio sport op televisie. Toch hadden in de beginfase van deze wedstrijd de gretige aanvallers al moeten scoren. Dat de openingstreffer er halverwege de 1ste helft toch kwam was het gevolg van een verkeerde terugspeelbal bij de gasten die door Pieter Koolhout vakkundig werd onderschept waarna deze zwaarwichtige politieagent met een bekeken schuiver de 17 jarige jeugdkeeper Nils Merkus van Ewijk passeerde,1 - 0. Hierna verzuimde de thuisclub door te drukken en kwamen er ook kansen voor de gasten. Tien minuten voor de theepauze trok Rob de Leeuw aan de noodrem en ging de bal op de stip. Vanaf 11 meter had de jarige Unitas´28 keeper Joey Berghegen geen kans en zo verscheen de 1 - 1 op het scorebord. In de 2e helft ging het spel aanvankelijk op dezelfde wijze verder maar na bijna een uur onderweg kwam Mark van Dodeweerd in het veld voor aanvoerder Niels Kuijpers en even later ook nog Jordy van den Hurk voor Pieter Koolhout. Hiermee verloor de ploeg een dikke 50 kilo aan gewicht waardoor er veel meer vaart kwam in de wedstrijd. Fraaie aanvallen waren het gevolg, een harde pegel van de sterk spelende Chiem Heijmen had beter lot verdiend dan een schampschot rakelings over de doel-lat en nadat een kwartier voor tijd goaltjesdief Mark Kruijzen de bal kon aannemen speelde hij de bal onder de keeper door en stond 2 - 1 op het scorebord. In de slotfase moest bij de thuisploeg nog alle hens aan dek om de laatste strohalm van de gasten te pareren waarbij Unitas´28 keeper Joey Berghegen met een fabelachtige redding een Ewijkse inzet onschadelijk maakte en ook Luuk Walraven met solide spel de broodnodige rust achterin wist te herstellen. De extra speeltijd moesten de gasten met 10 man uitspelen nadat hun aanvoerder Daan Lam na een overtreding met 2 x geel op zak voortijdig kon vertrekken. Het einde kwam met een verdiende 2 - 1 winst voor Unitas´28 en kan het weer verder omhoog kijken op de stand van de ranglijst. Komende zondag is de ploeg vrij van competitie en mogelijk volgt er een oefenwedstrijd, op dit moment is echter nog niet duidelijk tegen wie dat wordt. Wel duidelijk is dat een week later, op zondag 19 Oktober het 2e elftal voor de vervolgronde om de KNVB beker speelt en wel tegen WVW 3 , de aftrap is om 11.00 uur in Wamel.