Mannen zondag, 2, 4e klasse 01

26 oktober 2014 11:00

Scheidsrechter

Sierenberg de Boer, G.J. van

Wamel - Het 2e elftal van Unitas´28 heeft een meer dan verdiende en vooral ook klinkende overwinning behaal op het bezoekende Diosa 2 uit Balgoy. Vooral in de 1ste helft speelde de ploeg van trainer William Gorissen een alleraardigste partij en was de 2 - 0 ruststand nog slechts een magere afspiegeling van het vertoonde spel. In de beginfase waren er al volop kansen, zo schoot Frank Drost na een solo net voorlangs en knalde Mark Kruijzen de bal bij een vrije trap rakelings over de doellat en had de actieve Servier Conjaerts pech dat zijn inzet net over de kruising heen ging. Toch kwamen nog voor de pauze de benodigde treffers, eerst was het Frank Drost die een steekpass van Mark Kruijzen op waarde inschatte en goed doorging en de Balgoyse keeper verraste met een schuiver in de hoek. Op slag van rust was het Mark Kruijzen die een vrije trap onhoudbaar binnen schoot en de 2 - 0 ruststand op het scorebord bracht. Vlak na de theepauze was het Jordy van de Hurk die de 3 - 0 binnen tikte. In de 50ste minuut werd een zuivere penalty onthouden toen Mark Kruijzen onderuit gekegeld werd en viel het doelpunt uit een counter aan de andere kant, 3 - 1. Niet veel later werd Frank Drost in scoringspositie onderuit gehaald waarna de gasten met 10 man verder moesten. De vrije trap leverde niks op waarna de strijd grimmiger werd. Na van weerskanten een gele kaart keerde de rust weer en na een uur spelen was het Pluisje (Maarten van Ingen) die zijn goede actie beloond zag met een fraaie treffer, 4 - 1. Hierna kwamen Rob de Leeuw en Mark v Dodeweerd in het veld voor Jordy van de Hurk en Servier Conjaerts. Nadat invaller Peter-Jan van Ingen de  5 - 1 op zijn schoen had maar jammerlijk miste was het aanvoerder Niels Kuijpers die in de rebound de 5 - 1 eindstand op het scorebord bracht waarmee deze wedstrijd een terechte uitslag kreeg. Door deze winst is de tienpuntensoep op één punt genaderd. Komende zondag kan de ploeg laten zien dat de 4e positie op de ranglijst terecht is door punten te pakken in de Goffert bij NEC 2, we zijn benieuwd of dit zal lukken. De aftrap is om half 12 in Nijmegen.