Unitas ’28 slaat in 2e helft toe bij koploper

Mannen zondag, 1, 5e klasse F

29 september 2013 14:00

Scheidsrechter

Bloksma, P.J.

Ochten – Unitas’28 sloeg in de 2e helft toe bij Uchta na een mindere 1ste helft waarin de thuisclub al na een kwartier spelen via Piet Verbeek op voorsprong kwam. Omdat Uchta verzuimde de score op te voeren kreeg het in de 2de helft de rekening gepresenteerd. Via een even fraaie als gave hattrick van de goed spelende Roy Peters waren de rollen ineens omgedraaid en kreeg de thuisclub nauwelijks nog kansen en was Unitas’28 in deze periode de bovenliggende partij.  Enige minpuntje bij de bezoekers waren een tweetal onnodige gele kaarten die later in het seizoen kunnen opbreken.  In de slotfase was het de Duitser invaller Marcel Pfister die met een fraaie strakke schuiver in de verre hoek de Ochtense doelman voor de 4de keer kansloos liet en daarmee de eindstand op 1 – 4 bracht in Wamels voordeel. Hiermee is Uchta voorlopig koploper af en staat de ploeg van trainer Co v Gelder samen met Niftrik en AAC/Olympia op een gedeelde 3de plek met net zoveel verliespunten als de nieuwe koploper Roda’28 maar met een wedstrijd minder.

Komende zondag wacht de zware uitwedstrijd bij Niftrik maar wanneer het de lijn van de 2e helft in Ochten kan voortzetten komen er kansen genoeg om ook aan deze wedstrijd punten over te houden. Aanvang wedstrijd in Niftrik is om 14.30 uur.