Mannen zondag, 1, 5e klasse E

10 april 2016 14:00

Scheidsrechter

Marantika, A.

Dreumel - Unitas´28 voelde zich na de streekderby bij Aquila flink bestolen door een lachwekkend leidende scheidsrechter . Ongelooflijk hoe de KNVB zo´n scheidsrechter naar een streekderby stuurt om te fluiten. Gelukkig overheerste onderling het gezond verstand anders hadden er nog rare dingen kunnen gebeuren.
De gasten uit Wamel hadden in de 1e helft het betere van het spel en kwamen na een kwartier spelen dan ook terecht op voorsprong nadat Dirk-Jan van Verseveld een vrije trap door de muur hard binnen schoot, 0 - 1.  Hoewel  Unitas´28 de betere ploeg was kwam Aquila geheel onverdiend en onterecht op gelijke hoogte. In een valpartij voor het Wamelse doel zag de ver van het spel staande scheidsrechter een penalty zelfs tot verbazing van Aquila. Mamadou Conté benutte dit buitenkansje al zat de goed keepende Niels van Os er heel kortbij, 1 - 1. Nog voor de pauze kwam de thuisclub op een 2 - 1 voorsprong door opnieuw Conté die profiteerde van een misverstand in de Unitas´28 defensie.  In de 2e helft ging Unitas´28 op jacht naar de verdiende gelijkmaker, die leek er ook te komen maar een zuivere treffer van invaller Roy Peters werd onterecht geannuleerd na een vlagsignaal van de Aquila grensrechter Wim Stuive. De slotfase was rommelig en de met gele kaarten strooiende scheidsrechter leverde veldverwijzingen op voor Hans van Kranenburg van Aquila en Tim van Kessel van Unitas´28 zodat met 10 tegen 10 spelers het einde kwam van deze derby die voor beide teams een bittere nasmaak kreeg. Bij Aquila werd al vroeg in de wedstrijd Joeri Vink met een kuit- en scheenbeen breuk naar het ziekenhuis gebracht en Unitas´28 voelde zich nogmaals flink bestolen. Een gelijkspel had de verhoudingen in het veld beter weer gegeven.