UNITAS´28 NAAR WINST IN STREEKDERBY BIJ DSZ 1 - 2

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

1 mei 2016 14:30

Scheidsrechter

Grisel, M.G.M.

Boven - Leeuwen  -  Bij DSZ speelde Unitas´28 een beste 1ste helft en had het de wedstrijd al voor de pauze kunnen beslissen. Al vroeg in de wedstrijd werd de goed spelende Jaimy van Eldijk binnen de 16 meter onderuit getrokken en was het Robin van Versendaal die vanaf 11 meter het vonnis voltrok, 0 - 1. Na nog enkele kansen was het na een half uur de ook prima spelende Jesse van Verseveld die na een beste pass van Niels Kuypers de DSZ keeper voor de tweede keer het nakijken gaf, 0 - 2.  De thuisclub kwam in die 1ste helft nauwelijks voor het Wamelse doel en de gasten hadden met wat meer geluk de wedstrijd al voor de pauze in de tas kunnen hebben maar de 0 - 2 werd ook de ruststand. Toen halverwege de 2e helft een vrije trap van Unitas´28 aanvoerder Dirk-Jan van Verseveld doel trof en 0 - 3 betekende werd dit glaszuiver doelpunt op advies van de DSZ grensrechter geannuleerd. Hierna ging het mis bij Unitas´28. Een overtreding binnen het penalty gebied leverde ook een pingel op voor DSZ die door Wesley Heyes werd benut, 1 - 2. De slotfase was rommelig en leverde diverse gele kaarten op voor beide partijen. Bij Unitas´28 kon Tim van Kessel na een domme overtreding zoals al vaker dit seizoen met een tweede gele kaart het veld voortijdig verlaten. Voor hem zit het seizoen er inmiddels op met 2 wedstrijden schorsing.  Kansen kwamen er nog wel maar gescoord werd er niet meer zodat de ploeg van trainer Jack van Stippent de meer dan verdiende winst mee naar Wamel nam. Komende zondag de laatste uitwedstrijd van dit seizoen en wel naar SVHA. De aftrap op sportpark De Zandakkers in Herveld is om half drie.