Mannen zondag, 2, 4e klasse 02

11 oktober 2015 11:00

Scheidsrechter

Henry Peters

Wamel - Het 2e elftal heeft de eerste overwinning te pakken en dat smaakt naar meer, zo leek het. Tegen het hoger geklasseerde Orion 5 werd het na een 1 - 1 ruststand uiteindelijk een 3 - 2 eindstand, een dik verdiende winst voor de ploeg van trainer Michael v Eldijk. In de 1e helft werd er best aardig gespeeld, toch kwam de thuisclub op achterstand nadat een vrije trap van de gasten achter goaly Joey Berghegen kwam, 0 - 1 maar na een 20 minuten spelen was het aanvoerder Niels Kuijpers die een scherp genomen vrije trap van de goed spelende Frank Drost achter de Nijmeegse doelman kopte, 1 - 1.  De betere kansen kwamen voor het thuis team met een sterk aan de bal spelende Peter-Jan van Ingen die voor de tegenstander een doorn in het oog was terwijl zijn broer Reinhoud soms zelfs te snel was met zijn akties en nogal eens over zijn eigen benen struikelde, maar gescoord werd er in deze periode niet meer. In de 2e helft kwamen Jarvin Adams en Jorg Dikker in het veld voor Chiem Heijmen (met 1 meespelen) en Marco Smulders (knieblessure) en naarmate de wedstrijd verstreek kreeg Unitas´28 weer kansen. Een schitterend schot van de 17 jarige Jeroen Raymann  promoveerde tot wereldgoal waarop de Nijmeegse keeper van grote afstand verrast werd, 2 - 1. Halverwege de 2e helft kregen we een kopie van de eerste goal te zien, wederom een scherp genomen vrije trap van de 28 jarige politieagent werd opnieuw even scherp door de aanvoerder doeltreffend doorgekopt en leek de wedstrijd beslist, 3 - 1. Vlak voor tijd deelden de Nijmegenaren echter nog enkele speldenprikken uit, zo ontploften een tweetal Nijmeegse inzetten op de doellat boven keeper Joey Berghegen uiteen en ontsnapte Unitas´28 en toen even later een vrije trap van de gasten strak in de hoek verdween van de goed keepende Unitas´28 doelman, 3 - 2 waren de laatste minuten nog spannend maar met invaller Pieter Koolhout voor de geblesseerd geraakte Reinhoud van Ingen bracht de broodnodige rust in de tent en toen even later de goed fluitende Henry Peters voor het laatst blies was de eerste zege een feit voor het thuisfront. Een historische zege ook met voor het eerst de volle winst met de drie gebroeders Van Ingen in de ploeg bij Unitas´28. Een leuke opsteker ook voor komende zondag wanneer de hekkensluiter Aquila 2 op De Parken op bezoek komt. Aftrap wederom om 11.00 uur in Wamel en toeschouwers zijn van harte welkom