OPNIEUW VERLIES VOOR UNITAS´28 2, NU BIJ ORION 5 4 - 0

4 - 0

Unitas '28 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 4e klasse 02

6 maart 2016 12:00

Nijmegen - Op sportpark Mariënbosch in Nijmegen speelde het 2e elftal van Unitas´28 haar 12e wedstrijd in deze competitie tegen het veel sterkere Orion 5. Ook nu weer met diverse gastspelers die het overigens naar behoren deden, wist het team van trainer Michael van Eldijk niet tot succes te komen. Gebleken is inmiddels wel dat de ploeg in deze sterke reserve 4e klasse kwaliteit tekort komt om een rol van betekenis te kunnen spelen. Ook in deze wedstrijd weer moest het haar meerdere erkennen in de tegenstander. Hoewel het heus zo slecht nog niet ging had de verdediging met de goed spelende Frank Drost als laatste man de handen vol aan deze opponent. Toch kon ook hij niet verhinderen dat de gastheren zowel voor als na de rust twee keer het net liet bollen achter de eveneens goed keepende Joey Berghegen. Mark v Dodeweerd viel al vroeg in de wedstrijd uit met een knieblessure en werd vervangen door nieuwkomer Jens van Zandvoort die na jaren niet gevoetbald te hebben nog zoekende is naar wedstrijdritme. Vooral in aanvallend opzicht komt het elftal schromelijk tekort en dan is inzet en strijd alleen niet genoeg. De revaliderende 1e elftal spelers Ayar Sarmiënto en Mark Kruijzen konden daar weinig aan veranderen. Sarmiënto speelde als linker verdediger een beste partij terwijl Mark Kruijzen evenals zijn medespelers geen bres kon slaan in de voorste linie tegen het hoger geklasseerde Orion 5. B-junior Cas van Hal kan terugzien op een geslaagd debuut, hij viel de 2e helft verdienstelijk in. Maar met een 4 - 0 nederlaag kwam een einde aan deze sportieve wedstrijd onder correcte leiding. Volgende week misschien meer kansen in de streekderby bij Aquila 2 waar de aftrap in Dreumel om 12.30 uur zal plaatsvinden