13 maart 2016 12:30

Scheidsrechter

Herckenrath, J.H.

Aquila 2 - Unitas´28  2    2 - 2

Dreumel - Een jeugdig 2e elftal van Unitas´28 heeft met veel strijd en inzet een verdiend punt overgehouden in de streekderby bij Aquila 2. Onder aanvoering van de ad-interim coach Rob de Leeuw kwamen de gasten al spoedig op een 0 - 1 voorsprong door aanvoerder Niels Kuijpers na goed voorbereidend werk van Jarvin Adams. Hierna ontspon zich een wedstrijd waarin de thuisclub met oud Unitas´28 trainer Marco de Jonge aan het roer als de betere ploeg maar in de afwerking faalden zij keer op keer. Of ze vonden het Wamelse   doel op de verkeerde plaats of troffen een uitstekend keepende Robin Duifhuis op hun weg. In de 2e helft kwam Jelle Cornelisse in de ploeg voor Rob van Wel en ook in deze periode hadden de gasten de handen vol om de voorsprong te verdedigen. Later kwamen ook Jordy Khemai en Jens van Zandvoort nog in het veld voor de moe streden Mark van Dodeweerd en Jarvin Adams. In de slotfase dreigde het toch nog mis te gaan voor de bezoekers toen in 5 minuten tijd door treffers van Bram Bouwman en Mees van der Heuvel Aquila de stand omboog in een 2 - 1 voorsprong. Echter in de voorlaatste minuut was het wederom Unitas´28 aanvoerder Niels Kuijpers die uit een scherp genomen vrije trap van de actieve Frank Drost de Aquila  doelman Van Welie voor de tweede keer passeerde waarmee de eindstand op 2 - 2 kwam na een sportieve wedstrijd. Hierdoor kon het 2e elftal van Unitas´28 het eerste puntje bijschrijven maar is het voor de tienpunten soep nog even geduld hebben. Komende zondag komt het sterke Brakkenstein naar Wamel voor de returnwedstrijd, de aftrap is om 11.00 uur op het eigen sportpark " De Parken "