UNITAS´28 OPNIEUW BESTOLEN BIJ AQUILA 4 - 2

Scheidsrechter

Meijnen, A.

Accommodatie

Onbekend

Dreumel - Evenals vorig jaar  in de streekderby bij Aquila is Unitas´28 ook nu weer bestolen door de dienstdoende arbiter. In een verder aantrekkelijk en boeiend voetbalgevecht die bol stond van strijd en inzet bleven de punten even verrassend als onverdiend in Dreumel. In een spectaculaire openingsfase, aan beide kanten viel binnnen 2 minuten al een doelpunt. De eerste vrije trap van Frank Drost verdween via een Aquila been in eigen doel en aan de andere kant werd Mamadou Conté weggezet door Lars Verbruggen en vanaf 11 meter verzilverde Conté de pingel, 1 - 1. Hoewel de gasten uit Wamel de betere ploeg was verzuimde de ploeg van trainer Frans van Deinsen dit in doelpunten uit te drukken. Halverwege de 2e helft kreeg ook Unitas´28 een penalty nadat Aquila doelman Hidde de Nekker rand strafschopgebied de ook goed spelende Ayar Sarmiënto onderuithaalde. Lars Verbruggen benutte dit buitenkansje en zo stond het 1 - 2. In de slotfase raakte Conté nog de doelpaal naast de prima keepende Unitas´28 doelman Niels van Os. Een rake kopbal van Wout Elsen zorgde voor 2 - 2 op het scorebord. Een terechte stand was de mening van velen maar in een extra speeltijd van maar liefst 12 minuten !! scoorden Jelle Kosters en en Mamadou Conté nogmaals voor Aquila tegen het inmiddels door een rode kaart voor Luuk Walraven (2xgeel) gereduceerde tiental uit Wamel.. Hiermee kreeg deze verder niet onsportieve streekderby ondanks een aantal gele kaarten een onverwachte en zeer geflatteerde uitslag waar ze in Dreumel niet wakker van zullen liggen. Een gelijkspel zou de verhouding in het veld gedurende de gehele wedstrijd beter hebben weergegeven.
Komende zondag op bezoek bij Krayenhoff moet Unitas´28 proberen de eerste winst in de wacht te slepen op sportpark De Schoonhorst in Nijmegen waar om half drie wordt afgetrapt.