NIPT VERLIES UNITAS´28 TEGEN BATAVIA 3 - 4

Mannen zondag, 1, 5e klasse E

2 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Bozdag, A.

Wamel - Op een mooie zondagmiddag speelde Unitas´28 thuis tegen het hoger geklasseerde Batavia en mistte uiteindelijk met een nipte 3 - 4 verlies een verdiend gelijkspel. In een leuke westrijd waarin op het scherpst van de snede werd gespeeld had de thuisclub een goede start maar wachtte het vergeefs op een fluitsignaal van de arbiter waarna in de counter het doelpunt aan de andere kant viel.  Ercan Balbay  schoot raak en verraste daarmee Unitas´28 doelman Niels van Os die deze middag prima keepte ondanks alle tegentreffers, 0 - 1.  Amper 5 minuten later was het de goed mee opgekomen Tim van Kessel die een corner binnen kopte achter Batavia keeper Martijn Hariri, 1 - 1.  Echter het waren de bezoekers die nog voor de theepauze weer op voorsprong kwamen via Colin Heikens.  Toen 10 minuten na de pauze Dennis Kaldenberg de gasten op een 1 - 3 voorsprong bracht leek het duel beslist. Halverwege deze periode was het de deze middag een van de betere spelers bij de thuisclub,  aanvoerder Dirk-Jan van Verseveld die een vrije trap van zeker 40 meter fraai binnen schoot waarbij het er voor Batavia keeper Martijn Hariri niet best uitzag en Unitas´28 weer terug in de wedstrijd was, 2 - 3. Tien minuten voor tijd leek de spanning er opnieuw af toen opnieuw Ercan Balbay vrije doorgang had nadat Jesse v Verseveld de bal niet goed beoordeelde en 2 -4 op het scorebord bracht. De slotfase werd toch weer spannend nadat invaller Mark Kruijzen profiteerde van een loslatende bal van de Batavia keeper en er als de kippen bij was de 3 - 4 binnen te schieten. In de ruime extra speeltijd waren er nog kansen over en weer maar met de 3 - 4 kwam het einde van deze leuke en sportieve wedstrijd en had Unitas´28 op basis van werklust en inzet een gelijkspel wel verdiend maar hadden de bezoekers de betere voetballers in huis.