Unitas '28 nieuwe koploper na overtuigende 4-0 zege op AAC/Olympia

Scheidsrechter

Arnts, P.M.J.

Accommodatie

Onbekend

Wamel - Unitas´28 speelde een beste wedstrijd thuis tegen AAC/Olympia en won net zo overtuigend als verdiend met maar liefst 4 - 0. Toch moesten de toeschouwers wachten op de eerste treffer tot bijna aan de rust. In de 1ste helft had de thuisclub de meeste kansen op een voorsprong al deelde ook de bezoekers in de beginfase enkele speldenprikken uit, gescoord werd er vooralsnog niet. Net voor en net na de theepauze gaf Unitas´28 de bezoekers eigenlijk de genadeklap. Vlak voor rust was het de uitstekend spelende laatste man Lars Verbruggen die mee opkwam bij een corner en deze met een inzet verzilverde, 1 - 0 . Net na de pauze verdubbelde Damien vd Brink op fraaie wijze de voorsprong na goed voorbereidend werk van Sjors Toebast. Ook gelegenheidsaanvoerder Marco v Os, (hij verving de geblesseerde Dirk-Jan v Verseveld) en zijn medespelers op het middenveld vd Brink en Jeroen Kaper waren goed op dreef deze middag. Vooral in deze periode had het bezoekende AAC/Olympia van trainer Jeroen v Kampen weinig in te brengen. Toen halverwege deze speelhelft de groeiende Tim v Kessel op aangeven van Sjors Toebast de 3 - 0 in de touwen werkte was deze sportieve streekderby onder correcte leiding beslist, 3 - 0. Verder misten schoten van Rik en Ruud v Kerkhof het doel van Stefan v Rossum rakelings. In de slotfase ging de bal nog op de stip nadat Michel Keijman naar de grond werd gewerkt, de pingel werd verzilverd door Roy Peters zodat ook hij zijn doelpuntje weer meepikte, eindstand 4 - 0. Door deze vierde winstpartij op rij en het verlies van Niftrik bij Uchta is Unitas´28 verrassend koploper geworden. Komende zondag speelt de ploeg van trainer Co v Gelder de topper in Winssen tegen de nummer 2, Roda´28. Wanneer deze wedstrijd ook winnend afgesloten zou kunnen worden doet Unitas´28 uitstekende zaken in de strijd om de eerste periodetitel. Dinsdagavond wacht eerst nog de bekerconfrontatie tegen de nummer 4 van de hoofdklasse, De Bataven in Gendt alwaar de aftrap is om 20.00 uur