UNITAS 1 START MET 2 – 2 BIJ WVW UNITAS 2 VERLIEST ONNODIG

27 september 2021 7:15

J.L.

Weurt – Er had meer ingezeten voor de gasten zou je zeggen na een best gespeelde 1e helft waarin W.V.W. bij vlagen overlopen werd door de ploeg van trainer Gerard van Zwam. Doelpunten van Remco van Biesbergen en Tim van Kessel zorgden voor een luxe 0 - 2 ruststand en met wat meer precisie en zorgvuldigheid had deze wedstrijd al voor de theepauze in Wamels voordeel beslist kunnen zijn. Aanvankelijk ging het ook in de 2e helft aardig bij Unitas’28 maar naarmate deze periode vorderde liet Unitas’28 zich terugzakken en kwam de thuisclub meer en meer gevaarlijk voor het doel van Edgar Florissen en in de 55e minuut was het na onzorgvuldig spel bij de gasten Tim Furer die met een goal voor de thuisclub voor de aansluiting zorgde, 1 – 2. Hierna probeerde Van Zwam met enkele invallers het tij te keren en leek Unitas’28 de drie punten over de streep te gaan trekken. Doelkansen kwamen er aan beide zijden, echter vlak voor tijd was het Stan Toonen die met enig geluk in een scrimmage de gelijkmaker achter Edgar Florissen binnen schoot. Na deze gelijkmaker was er enig rumoer veroorzaakt door de aanvoerder van de thuisclub maar gelukkig zegevierde het gezond verstand. Na een rede van de prima fluitende scheidsrechter aan beide trainers werd de extra speeltijd zonder problemen maar ook zonder doelpunten uitgespeeld ondanks nog een beste kans aan beide kanten zodat de 2 – 2 uiteindelijk een terechte uitslag was. Komende zondag 3 Oktober speelt de ploeg de eerste van 2 achtereenvolgende thuiswedstrijden en wel tegen het Groesbeekse D.V.S.G. die al een driepunter op zak hebben. De aftrap in Wamel is om 14.00 uur
UNITAS’28 2 VERLIEST ONNODIG BIJ DSZ 2 2 – 1
Boven Leeuwen – Een gehavend 2e elftal verloor onnodig bij DSZ 2 met 2 – 1. Na een behoorlijk gespeelde 1e helft waarin de niet fitte Frank Drost al spoedig vervangen moest worden door Tom Derks leek de ploeg van trainer Edwin Lagarde met 0 – 0 thee te gaan drinken. Echter op slag van rust kwam de thuisclub op voorsprong via een discutabele treffer. In de 2e helft ging Unitas’28 2 verwoed op jacht naar de gelijkmaker, het kreeg ook kansen maar het doelpunt viel aan de andere kant. In de strijd die daarop volgde kwamen de gasten in de slotfase nog op 2 – 1 via Tom Derks maar de verdiende gelijkmaker bleef helaas uit. Komende zondag in de eerste thuiswedstrijd tegen S.C.P. 3 weer kansen op de winst zullen we maar zeggen, we staan maar 3 punten achter op de koploper dus alles is nog mogelijk. De aftrap in Wamel is om 11.00 uur