Home

Pupil van de week: Daimerly van Maren

13 juni 23:00  Pupil van de week: Daimerly van Marenmeer »

48x gelezen

selectiepresentatie Unitas'28

11 juni 22:15   .meer »

102x gelezen

UNITAS 2 - AAC/OLYMPIA 2 4 - 3

7 juni 9:30   LATE WINST UNITAS 2 Wamel – Ook de laatste wedstrijd van dit seizoen wist de ploeg van de scheidende trainer Edwin Lagarde winnend af te sluiten al zag het daar lange tijd niet naar uit. Met Dylan van Haren onder de lat (Jur van Hal verving Edgar Florissen in het doel bij het 1e elftal) kwamen de gasten na ruim een half uur spelen op voorsprong maar wie anders dan Roel van Leeuwen trok met een fraaie treffer de stand weer gelijk en kwam met 1 – 1 de pauze. In de aanvankelijk matige 2e helft vielen de meeste doelpunten, eerst was het laatste man Mark Kruijzen die zich met de aanval ging bemoeien en prompt de 2 – 1 onder de lat krulde maar na enkele gemiste kansen viel halverwege deze periode aan de andere kant de gelijkmaker nadat Van Haren een inzet niet klem kon krijgen, 2 – 2. Tien minuten voor tijd dreigde er zelfs een nederlaag nadat opnieuw geklungel in de defensie bij Unitas’28 genadeloos werd afgestraft, 2 – 3. De slotfase werd, gelukkig voor de thuisclub een apotheose. Eerst was het de 42 jarige mentor invaller René van Elk die de jeugd even liet zien hoe het moet en met een fraaie treffer de gelijkmaker binnen krulde en in de slotminuut was het Tom Derks die een fraaie voorzet even fraai binnen kopte en de niet meer verwachte 4 – 3 op het scorebord bracht zodat er opnieuw een happy-end was. Met deze 12e winstpartij én een drietal remises dit seizoen heeft de ploeg met 39 punten uit 20 wedstrijden een fraaie 3e plek op de ranglijst behaald en een leuk seizoen gespeeld. Hopelijk kan er op korte termijn een nieuwe trainer gepresenteerd worden zodat we ook in het nieuwe seizoen weer hoge ogen kunnen gooien in de strijd om de bovenste plaatsen……….

119x gelezen

Unitas'28 1 - WVW 1

6 juni 18:45  Unitas wint laatste wedstrijd met 6 - 0. De doelpunten zijn van: Cas 2x, Remco, Bob, Tom en Maarten. Tijdens de wedstrijd werd onder groot applaus afscheid genomen van aanvoerder Dirk-Jan, spelers Chiem, Freddy, Bas en vlagger Henry. In de sportkantine werden de voetballers, Dirk-Jan, Chiem, Freddy, Bas, Brent en Edgar in het zonnetje gezet. Ook een dankwoord voor vlagger Henry en assistent trainer Marco voor al hun inzet.meer »


VERRASSENDE UITSLAGEN BIJ DE JEUGD !!

6 juni 5:45   VERRASSENDE UITSLAGEN BIJ DE JEUGD !! Wamel – Afgelopen Pinksterzaterdag 4 Juni waren er nog een aantal achterstallige wedstrijden in te halen bij de jeugd met verrassende uitslagen mag wel gezegd worden !! Zo verloor het team Unitas’28 jo8-1 alsnog met 5 – 7 van het bezoekende D.I.O.’30 jo8-2 na een grote voorsprong. Volgens Jordan van Eck verliep het wisselen van spelers niet helemaal goed waarvan door D.I.O.’30 gretig gebruik gemaakt werd blijkbaar. Maar met 5 én 7 doelpunten waren er toch alleen maar blije kinderen te zien op deze zonnige zaterdag. Unitas’28 jo11-1 verraste door Bennekom jo11-7 met de spectaculaire cijfers van 5 – 4 te verslaan in deze prachtige en vooral ook spannende wedstrijd. Gastspeler Mees Palma Paras had het grootste aandeel in het scoreverloop en zo waren er tevreden gezichten bij de ploeg van Harm, Jef en Michel Unitas’28 meiden onder 15 snoepte kampioen S.K.V. de eerste twee punten af middels een 2 – 2 gelijkspel, eerder deze week werd in Wageningen nog met 4 – 0 verloren. Het waren voor de bezoekers de eerste twee verliespunten en voor Unitas’28 het eerste winstpuntje in deze competitie dus konden Helma, Daisy en Sjaak tevreden zijn, eind goed al goed !! Unitas’28 jo19 wist in een enerverende wedstrijd met 2 – 1 te winnen van Alverna jo19-1 en sloten zo ook het seizoen winnend af zodat het ongeslagen thuisrecord sinds 16 April gehandhaafd bleef. Door deze winst verliet de ploeg die volgend seizoen onder de naam Unitas 3 verder gaat de onderste plek en eindigt op de 9e positie boven Alverna en A.W.C. Niemand minder dan de nieuwste aanwinst Jens van Kaauwen opende de score op deze mooie zaterdagavond voor de thuisclub na een fraaie aanval maar de gasten kwamen op gelijke hoogte en moest de verder goed keepende Stan van der Zanden kapituleren. In de slotfase ging de bal op de stip na een overtreding binnen de 16 meter. Aanvoerder Gijs van Echteld voltrok het vonnis over Alverna en schoot raak vanaf 11 meter en zo kon de thuiswinst op het zonnige terras gevierd worden. Hiermee is een einde gekomen van alweer een leuk voetbalseizoen en lijkt corona uitgedoofd te zijn zodat we in Augustus weer volop aan de bak kunnen

145x gelezen

Unitas’28 versterkt selectie

2 juni 9:30  Wamel: Unitas’28 heeft voor het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023 haar selectie rond en wil hiermee in het nieuwe seizoen weer meespelen in de top van de 5e klasse. Nieuwe spelers welke zijn toegevoegd voor het komend seizoen aan de selectie van Unitas’28 zijn Duke Boudewijn, Kian Mannee, Devi van Zuilen, Gina Feroce (RKTVC en Theole), Marco van Binsbergen (Uchta 4e klasse), Sam Hootsen (Theole 2e klasse) en keeper Jesper Wentholt (RKTVC 3e klasse). Ook in de technische staf zijn een aantal veranderingen. De ervaren Edwin Lagarde wordt assistent-trainer naast hoofdtrainer Gerard van Zwam bij het 1e elftal. Verder wordt Servier Conjaerts uit Kesteren de nieuwe keeperstrainer bij de selectie. Op 2e Pinksterdag 6 juni speelt het 1e elftal eerst nog de laatste competitiewedstrijd van het huidige seizoen. Dit betreft de thuiswedstrijd tegen WVW. Na deze wedstrijd wordt er afscheid genomen van een aantal spelers. O.a. van aanvoerder Dirk-Jan van Verseveld en Chiem Heijmen die beiden ruim 10 jaar bij het 1e elftal hebben gespeeld zal afscheid worden genomen. Ook Henry Nuij zal na ongeveer 20 jaar assistent-scheidsrechter bij het 1e elftal het stokje overdragen.

165x gelezen

VERDIENDE STUNT UNITAS’28 BLIJFT UIT

30 mei 7:30   VERDIENDE STUNT UNITAS’28 BLIJFT UIT Ooij – Bij kampioen SVO’68 had Unitas’28 meer verdiend dan een nipte 2 – 1 nederlaag. De formatie van trainer Gerard van Zwam miste om uiteenlopende redenen 7 spelers zodat bijna met een half 2e elftal moest worden aangetreden in de Ooypolder. Er werd door Unitas’28 best goed gevoetbald vanuit een goed voorbereid tactisch plan die 87 minuten stand hield. Na bijna een half uur spelen kwamen de gastheren op voorsprong via Siem Hoogma. Nog voor de pauze was het Pelle Rensink die de gelijkmaker binnen schoot. In de 2e helft werden Reinhoud van Ingen en Stijn van Stippent afgelost door de goed spelende invallers Dylan van Haren en Jeroen Raijmann. Unitas’28 kreeg in deze periode de betere kansen tegen de betere voetballers van SVO’68 , zo had Van Haren zelfs de verdiende winst op zijn schoen maar helaas wilde het niet lukken en zo kon het gebeuren dat Joris van Weeren in de slotfase met een kopbal alsnog het duel besliste in het voordeel van een oppermachtig kampioen en de prima 2e elftal keeper Jur van Hal moest kapituleren in een wedstrijd waarin Unitas’28 de eerste punten van SVO’68 had kunnen afsnoepen. Maandag 6 Juni Tweede Pinksterdag wordt dit seizoen afgesloten met de laatste wedstrijd thuis tegen W.V.W. In Weurt werd het op de eerste speeldag 2 – 2 waar Unitas’28 de zege verdiend had. Dit kan dan met Pinksteren recht gezet worden door dit seizoen winnend af te sluiten. Na afloop van deze wedstrijd is er in het clubhuis een gezellig samenzijn waarin ook afscheid genomen zal worden van enkele spelers, onder meer met name genoemd aanvoerder Dirk-Jan van Verseveld en Chiem Heijmen die een lange staat van dienst hebben gehad bij de club

128x gelezen

UNITAS'28 JO9-1 VOOR 3e KEER KAMPIOEN !!

28 mei 19:30   UNITAS JO9 VOOR 3e KEER KAMPIOEN Wamel – Unitas’28 jo9-1 is na de ruime 2 – 5 overwinning bij DTS’35 Ede jo9-3 kampioen geworden in hun poule, het inmiddels 3e kampioenschap in één seizoen hetgeen bijzonder mag worden genoemd. meer »

118x gelezen

SUCCESVOLLE WAMELLAND TOERNOOIEN

24 mei 13:00   SLOTAVONDEN WAMELLAND TOERNOOIEN OOK SUCCESVOL VERLOPEN Wamel – Afgelopen week waren er op maandag en dinsdag 16 en 17 Mei de laatste twee avonden met jeugdtoernooien. Evenals de voorgaande avonden opnieuw weer werd met prachtig lenteweer werd er strijd geleverd om de hoogste eer. Bij jongens onder 14 op maandag ging uiteindelijk de eerste prijs mee naar Dreumel, Aquila won alle drie de wedstrijden. Op de tweede plek eindigde U.H.C. gevolgd door Unitas’28 die kennelijk het jeugdkamp nog in de benen hadden en Leones sloot de rij in deze poule. Bij de jongens onder 12 bleef de hoofdprijs in Wamel met de maximale winst. S.C.P. werd op doelsaldo tweede boven Avios/DBV en Leones moest zich tevreden stellen met één gelijkspel en de 4e prijs. De penaltybokaal kwam in beide toernooien bij Leones terecht, Wouter en Tim waren de beste schutters vanaf de stip. Bij de toernooien op dinsdagavond was het de beurt aan de allerkleinsten waar veel doelpunten te zien waren bij de jongens onder 7 en 8. Hier waren alleen maar winnaars te zien, naast de prijzen kregen alle spelers behalve een vaantje ook nog een vrij entreekaartje voor binnenspeelplaats Wamelland De toernooicommissie wil alle deelnemers en vrijwilligers nog bedanken voor hun sportieve inzet en bijdrage die al deze toernooien tot een succes maakten en hopelijk weer tot volgend jaar !!

76x gelezen

UNITAS 2 - DSZ 2 5 - 4

23 mei 13:15   UNITAS 2 – DSZ 2 5 - 4 Wamel – In een zinderende wedstrijd heeft Unitas’28 2 na een sterke 2e helft uiteindelijk een onoverbrugbaar lijkende achterstand van 1 -4 omgebogen in een 5 – 4 overwinning. De start voor de thuisclub was bedroevend en al binnen een kwartier spelen stond de formatie van trainer Edwin Lagarde na een foutenfestival op een 0 – 3 achterstand. De openingstreffer voor de gasten uit Boven Leeuwen kwam vanaf de penaltystip na een overtreding van Tyler Geijtenbeek. Bij de andere drie treffers van DSZ verzaakte de verdediging van Unitas’28 incl. de keeper volledig en speelden zo de gasten van trainer Erik de Heuvel in de kaart. Hierna kreeg Roel v Leeuwen het op zijn heupen, vorige week nog vergald, nou bejubeld. Nog voor én net ná het 4e doelpunt van DSZ schoot hij zijn ploeg met twee fraaie treffers op de juiste weg zodat 2 – 4 de ruststand was. Dit was het sein voor de thuisclub om de 2e helft volle bak te spelen zo gaf ook aanvoerder Mark v Dodeweerd aan in de kleedkamer. Jordy Ebben was inmiddels al vervangen door Mart Fransen en de 2e helft ging voortvarend van start. Toen in de 55e minuut Roel van Leeuwen zijn hattrick voltooide met wederom een fraaie treffer rook de thuisclub bloed en vervolgens werd DSZ die nog kampioensaspiraties hadden volledig van de mat gespeeld. Inmiddels was ook Mika Broeder in het veld gekomen halverwege de 2e helft en ook Rune van Wijk moest geblesseerd het veld verlaten en keerde Tom Derks weer terug. (Jarvin Adams stond met een kokende motor langs de weg en kon niet komen). Toen hierna Dylan van Haren na een vloeiende combinatie op aangeven van Tom Derks de gelijkmaker binnen schoot bleek dat er nog méér te halen was. Ook Mika Broeder was inmiddels weer aan vervanging toe en werd afgelost door de niet fitte Jordy Ebben. In de slotfase van deze spectaculaire wedstrijd was het de boomlange blonde parel Tom Derks die na opnieuw een goede aanval de niet meer verwachte maar wel verdiende winnende treffer op naam bracht en DSZ keeper Terrell van den Heuvel voor de 5e keer de bal uit het net kon halen deze middag. Ook DSZ kreeg nog enkele kleine kansjes maar nu was de verdediging van Unitas’28 incl. keeper Jur van Hal niet meer te vangen en zo kwam het einde van deze verder sportieve wedstrijd onder bekwame leiding van arbiter Jacco van Stigt voor Unitas’28 met een happy end en bleef DSZ gedesillusioneerd met lege handen achter en kon een delegatie van Avios/DBV hun kampioensfeest opstarten met het eerste rondje bier voor Unitas’28. Komende zondag 29 Mei is er géén wedstrijd, op Maandag 6 Juni Tweede Pinksterdag wordt dit seizoen afgesloten met de laatste wedstrijd thuis tegen AAC/Olympia, ook deze keer is de aftrap om 13.00 uur !!

115x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!