UNITAS - DVSG 1 - 5

4 oktober 2021 12:15

J.L.

Wamel – De eerste thuiswedstrijd sinds meer dan een jaar tegen het Groesbeekse D.V.S.G. leverde voor Unitas’28 helaas niet de gewenste driepunter op, integendeel, met 1 – 4 ging de formatie van trainer Gerard van Zwam na een vooral zwak gespeelde 2e helft onderuit. Dit terwijl het allemaal zo mooi begon. Vanaf de aftrap speelde de thuisclub echter gecontroleerd en na een kwartier spelen was het aanvoerder Dirk-Jan van Verseveld die vanaf de middencircel de Groesbeekse keeper met een fraaie lob van grote afstand verraste, misschien wel de mooiste doelpunt in zijn al lange carriére als aanvoerder bij Unitas’28. Dit was helaas ook zijn laatste wapenfeit in deze wedstrijd want een hamstringblessure noopte hem om even later het veld te verlaten. Na een half uur spelen viel de gelijkmaker uit een corner via Niek Derks. In de 2e helft waren er nog nauwelijks Wamelse kansen en in het laatste half uur werd Unitas’28 op alle fronten afgetroefd en waren het Rico Voeten, Ruben Nillesen en Stan Hoevenaars die de score voor de gasten opvoerden naar 1 – 4 en waren de druiven zuur voor Unitas’28. Volgende week nieuwe winstkansen in de thuiswedstrijd tegen AAC/Olympia, de aftrap is om 14.00 uur in Wamel !!

UNITAS 2 – S.C.P. 3 1 - 5 Ook het 2e elftal kon het niet bolwerken in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen en ging met maar liefst 1 – 5 onderuit tegen S.C.P. 3, de ploeg van Unitas keeperstrainer Enrico Roberts. Na enkele Wamelse mogelijkheden keek de ploeg van trainer Edwin Lagarde na 20 minuten spelen door fouten al tegen een 0 – 2 achterstand. Na een half uur was het Dylan van Haren die de achterstand verkleinde naar 1 – 2 door een fraaie treffer. Echter nog voor de theepauze konden de gasten na opnieuw een foutenfestival bij de thuisclub de ruststand naar 1 – 4 tillen. In de 2e helft ging het wel wat beter maar was de snit eruit en zo kon het gebeuren dat S.C.P. 3 vlak voor tijd met nóg een doelpunt voor een 1 – 5 eindstand zorgde. Ook voor dit elftal geldt, volgende week weer nieuwe winstkansen in de thuiswedstrijd tegen Woezik 5, de aftrap is om 11.00 uur in Wamel !!