SUCCESVOLLE UNITAS JEUGD HOGEROP

10 oktober 2021 21:15

J.L.

Wamel – Bij Unitas’28 jo7 is vooruitgang te bespeuren, het eerste succes is binnen. De jongens speelden met 0 – 0 gelijk tegen DIO’30 en wisten zelfs met 2 – 1 te winnen van Leones. De Unitas’28 jeugdteams jo8, jo9, jo11 en jo12 werden uiteindelijk met ruime cijfers kampioen van de 1e fase dus op naar een sterkere poule met meer tegenstand. Unitas’28 mo11 speelde tegen Trekvogels een ongelijke wedstrijd, bij de Nijmeegse ploeg stonden teveel oudere speelsters in het veld en de ploeg van David v Rijckevorsel verloor dan ook met 1 -6. Dat ook de kleedkamer niet netjes werd achtergelaten zijn we niet gewend van deze Nijmeegse club. Toch was er blijheid bij deze meidenploeg want Liz v Ommeren maakte de mooiste goal in de wedstrijd. Unitas’28 jo14 wonnen op basis van werklust hun wedstrijd in het Hol van de Leeuw met 2 – 3 van Leones jo14-1 door doelpunten van Finn v Rijckevorsel, Joris de Vree en Lesley Goyer en passeert daarmee die club op de ranglijst. Unitas’28 mo15 waren met 8 – 1 te sterk tegen de meiden van Beuningse Boys en bezetten een stevige 2e plek op de ranglijst achter D.V.O.L. Unitas’28 mo19 speelden tegen U.H.C. een beste 1e helft met een 5 – 1 voorsprong bij de rust. Na de theepauze was daar niet veel meer van over en was het maar goed dat keepster Rosa v Oijen in goede vorm stak, zij ranselde de ene na de andere inzet van de gasten uit haar doel zodat uiteindelijk met een 5 -2 eindstand de eerste winst in deze competitie tot stand kwam. De eerste zaterdagavond wedstrijd van het nieuwe jeugdteam Unitas’28 jo19 eindigde in een overigens bevredigende 1 – 2 nederlaag. Nadat Siem v Echteld de ploeg van de trainers Freddie Gerritsen en Pepijn v Dijk op voorsprong schoot viel niet veel later de gelijkmaker achter de goed keepende doelman Stan van der Lee. In de 2e helft ging het lange tijd op en neer en werd bij vlagen aardig gespeeld. Gescoord werd er vooralsnog niet en met de gelijke stand leek de wedstrijd ook te eindigen. Echter in de extra speeltijd werd een onschuldig lijkende terugspeelbal op de keeper van de thuisclub bestraft met een indirecte vrije trap enkele meters voor het Wamelse doel die erin vloog zodat met 1 – 2 het einde kwam. De leiding was overigens dik tevreden over het vertoonde spel, komende zaterdag opnieuw een avondwedstrijd om 17.00 uur thuis tegen Diosa/Niftrik jo19-1