Unitas'28 Mannen 35+ weer begonnen

9 september 2022 15:30

Het was donderdagavond na de trainingen van JO8, JO9 en JO10 even doorpakken voor de trainers, want er stond nog oefenwedstrijd uit tegen Aquila op het programma. Aquilla heeft dit seizoen ook een 35+-team op de been gebracht en voordat de competitie start, wilden ze graag het niveau even proeven. De mannen van Unitas wilden zich daarvoor wel lenen en het was een mooie afwisseling op alweer drie donderdagen trainen na de zomer. Nadat de temperatuur in de kleedkamer was getrotseerd, bij Aquila hebben ze voor hun gaslevering blijkbaar een vast contract met een laag tarief, konden we na een buitje en wat bliksemflitsen om 20.40u starten aan een partijtje van 2x25 min.

In de eerste helft was de passing goed en vonden de mannen van Unitas elkaar makkelijk. In het bijzonder Roy en Niek, wat tot drie mooie doelpunten leidde. Met Ruben had het team een prima gelegenheidskeeper en bij rust stond het dan ook 2-4 (Ook Barry had een doelpuntje meegepikt).

Na rust bleek dat de vermoeidheid bij Aquilla iets trager op gang dan bij de mannen van Unitas die daardoor onder druk kwamen te staan. Instinctief werd er in de Wamelse verdediging soms een sliding gelegd, wat volgens de aangepaste regels voor deze leeftijdscategorie niet mag. Maarja, gewoontes afleren op deze leeftijd is soms lastig. Een scheidsrechter was er niet, maar dat was ook niet nodig: fouten werden netjes erkend en vrije trappen geïncasseerd. Helaas kon Unitas niet onder de druk vandaan komen en werd aansluitingstreffer gemaakt. De kleine kansjes die Unitas nog kreeg in de tweede helft, leidden niet tot doelpunten. De wedstrijd leek op een verdiend gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste minuut ging de thuisploeg toch met de winst aan de haal.

Op vrijdagavond 30 september start de najaarscompetitie bij Leones met drie speelrondes. Naast de thuisploeg en DSZ treffen de mannen uit Wamel dan opnieuw Aquila voor een herkansing. Vrijdagavond 4 november doet het rondtrekkende 35+-circus sportpark De Parken aan voor speelrondes 7 t/m 9.