EERSTE BEKERWINST UNITAS 2

19 september 2022 7:15

J.L.

EERSTE BEKERWINST UNITAS 2 - S.C.P. 2 3 -0

Wamel – Na een winst- en verliespartij in de oefensessie en twee bekernederlagen wist de ploeg van de nieuwe trainer van het 2e elftal, Danny Thijssen, de laatste bekerwedstrijd verrassend en dik verdiend tegen beoogd poulewinnaar S.C.P. 2 met een 3 – 0 winst af te sluiten. Hierdoor ging de bekerpoulewinst naar UHC 3. In de 1e helft gingen beide partijen aardig tegen elkaar op en gaf de defensie bij Unitas’28 (die met drie terugkerende spelers uit het 1e elftal een aardige impuls kreeg) nauwelijks kansen weg. Ook aan de overzijde waren er weinig hoogtepunten te noteren bij het Puiflijkse doel zodat een terechte 0 – 0 ruststand op het scorebord stond. In de 2e helft met wat wisselingen bij de thuisploeg kwam er meer vaart in de ploeg en zo kon het gebeuren dat Unitas’28 al binnen 10 minuten op een comfortabele 2 – 0 voorsprong stond door fraaie treffers uit even fraaie aanvallen van Dylan van Haren en Bob Dikker Hierdoor kreeg de thuisploeg meer en meer de overhand en overklaste het de reserve vierdeklasser S.C.P. 2 van coach Koen Peters. Het aardige veldoverwicht bij de thuisclub leverde vooralsnog geen meerdere treffers op en invalkeeper Stan van der Lee bij Unitas’28 kreeg nauwelijks werk. Vlak voor tijd was het de ook prima spelende Bret Thijssen die een scherp genomen corner fraai de 3 -0 binnen kopte en zo kreeg de zege nog meer glans. Komende zondag begint de competitie met een uitwedstrijd bij Spero 5. De aftrap is om 10.00 uur op sportpark De Pas in het Gelderse Elst.