SCD'33 - UNITAS'28 3 - 1

26 september 2022 7:00

J.L.

VALSE START UNITAS’28 BIJ SCD’33

Deest – Ondanks een prima eerste helft met mooi combinatievoetbal waar tegen thuisclub SCD’33 weinig verweer had bleven de gasten na 90 minuten toch met lege handen achter. Het was in de 1e helft dan ook de jarige Tom Derks die in deze streekderby op sportpark Kremershof uit een goede voorzet van Sam Hootsen de verdiende 0 – 1 op het scorebord bracht. Ook Gino Feroce speelde een beste wedstrijd waarin de bezoekers domineerden, helaas bleven meerdere Wamelse treffers uit hetgeen in de 2e helft zou opbreken. In die 2e helft toonde SCD’33 meer lef en ging het mis bij de ploeg van trainer Gerard van Zwam, uit een ongelukkige pass van Unitas’28 keeper Jur van Hal die tegen een medespeler kwam profiteerde Conner Hatch en stond het opeens 1 – 1. De gasten wisten na deze tegenslag even geen raad en toen Maarten van Ingen een onnodige overtreding maakte binnen de 16 meter profiteerde SCD’33 opnieuw en vanaf 11 meter was Van Hal kansloos, 2 – 1. Hierna bracht trainer Van Zwam een aantal wisselspelers in de ploeg. Toen later in de wedstrijd SCD’33 een corner nam terwijl Unitas’28 nog in discussie was met de scheidsrechter werd deze corner binnen gekopt en stond 3 – 1 op het scorebord. De gasten uit Wamel gingen hierna volop in de aanval om het tij nog gekeerd te krijgen maar schoten gingen voorlangs of SCD’33 keeper Aiko Sonneveld was een sta in de weg zodat Unitas’28 dit nieuwe seizoen met een zure en vooral ook onnodige nederlaag begon. Volgende week de kans op herstel, het Puiflijkse S.C.P. komt dan op bezoek in Wamel, zij verloren ook hun eerste wedstrijd en wel op eigen terrein met 1 – 5 van Victoris’25. De aftrap van deze streekderby Unitas’28 – S.C.P. komende zondag 2 Oktober op De Parken in Wamel is om 14.00 uur