UNITAS'28 - S.C.P. 1 - 3

3 oktober 2022 12:45

J.L.

UNITAS’28 WACHT NOG OP EERSTE ZEGE NA VERLIES TEGEN S.C.P 1 - 3

Wamel – Ook de eerste thuiswedstrijd in dit nieuwe seizoen wist Unitas’28 de streekderby tegen degradant S.C.P. helaas niet in winst om te zetten. Integendeel, in de 1e helft had de ploeg van trainer Gerard van Zwam de handen vol om de Puiflijkse aanvallen te onderscheppen. Rond de 20ste minuut ging dat niet helemaal goed, balverlies in het centrum van de verdediging leidde de 0 – 1 in door Max Klein Breteler. Toen 10 minuten later een overtreding binnen de 16 meter een pingel opleverde voor de gasten was het Rick Albers die vanaf 11 meter de 0 – 2 liet aantekenen al had het niet veel gescheeld of de pingel was een prooi geweest voor de goed keepende Jur van Hal. In de 2e helft leek de thuisclub beter in de wedstrijd te komen en na een kwartier spelen ging na een overtreding van Puiflijkse zijde de bal op de stip. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten door invaller Marco van Binsbergen. De hoop op een keerzijde in de wedstrijd voor de thuisclub bleek ijdel toen pakweg een kwartier later na een uitval Eli Wuarbanaran de 1 – 3 op het scorebord liet zetten. In de slotfase van deze sportieve streekderby probeerde Unitas’28 nog wat te forceren maar de gasten van trainer Jos van Dinteren konden zonder al teveel moeite de voorsprong over de streep trekken en stond Unitas’28 opnieuw met lege handen. Komende zondag 9 Oktober zijn er weer winstkansen, Unitas’28 gaat dan op bezoek bij Batavia in Batenburg, de aftrap op sportpark De Hoppenhof is om 14.00 uur