EERSTE PUNT UNITAS BIJ BATAVIA 2 – 2

10 oktober 2022 13:00

J.L.

Eerste puntje bij Batavia smaakt naar meer !!

Batenburg – Op sportpark De Hoppenhof behaalde Unitas’28 verdiend het eerste puntje tegen Batavia na twee verloren partijen. De ervaren thuisploeg van trainer Niek Nelissen met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar kwam al na 5 minuten spelen op voorsprong na een harde schuiver van Brandon Kock in de hoek. Hierna trokken de bezoekers ten aanval op zoek naar de gelijkmaker die er spoedig kwam. Enkele minuten later was het Kian Mannee die met een kegel in de kruising de Batavia keeper verraste en 1 – 1 op het scorebord verscheen. In de 2e helft moest Unitas’28 terug en kopte Sven Klaassen een vrije trap binnen, 2 – 1. Maar de ploeg van trainer Gerard van Zwam bleef strijden voor elke meter en met de frisse krachten Duke Boudewijn, Dylan v Haren, Bob Dikker en Davey van Zuilen werd opnieuw de aanval ingezet. Bij deze 2 – 1 achterstand ging in de slotfase ook Cas van Hal mee naar voren en vlak voor tijd was diezelfde Van Hal succesvol door de verdiende gelijkmaker binnen te prikken waarmee de bezoekers loon na werken kregen en was het eerste puntje binnen nadat even later scheidsrechter Karel Peeters een einde maakte aan deze wedstrijd. Hopelijk is dit de aanzet naar de eerste driepunter volgende week in de thuiswedstrijd tegen het Weurtse W.V.W. zodat er weer aansluiting komt met de middenmoot. De aftrap komende zondag op “De Parken“ in Wamel is om 14.00 uur, toeschouwers zijn van harte welkom. Hopelijk schijnt het najaarszonnetje maar anders hoeven zij niet meer in de regen te staan tegenwoordig maar kunnen ze plaats nemen op de overdekte tribunes !!