UNITAS'28 - AVIOS/DBV 2 - 0

12 december 2022 8:00

J.L.

UNITAS’28 WINT STREEKDERBY VAN AVIOS/DBV 2 - 0

Wamel – Ondanks het koude weer was er nog behoorlijk wat belangstelling voor de streekderby tussen Unitas’28 en fusieclub Avios/DBV. Het was zeker geen hoogstaand duel op het zware veld maar het aanwezige publiek vermaakten zich wel. De gasten uit de Maaskant hadden al in de 1e minuut een vette kans om de verder prima keepende Jur van Hal te passeren maar Stijn van Stippent redde gelukkig voor de thuisclub en kon nog net de bal voor de doellijn wegwerken. Na pakweg 20 minuten spelen was het Sam Hootsen die een fraaie aanval met een doelpunt wist te verzilveren en stond het 1 – 0. In het verdere verloop was de thuisclub veelal de bovenliggende partij. Diverse invallers kwamen in de 2e helft in de ploeg van trainer Gerard van Zwam, die aan het eind van dit seizoen vertrekt bij Unitas’28, maar de toeschouwers moesten wachten tot de slotfase van de wedstrijd op de beslissende treffer. Die kwam van de voet van wie anders dan Tom Kuijstermans die met een fraaie vrije trap van zo’n 20 meter Avios/DBV keeper Marijn van Trigt laag in de hoek wist te verrassen en daarmee deze sportieve maar helaas niet best geleide streekderby in het voordeel van de thuisclub besliste en de 2 – 0 eindstand op het scorebord verscheen. De helft van deze competitie zit er alweer op en de winterstop is nu aangebroken. Met een gedeelde 4e positie op de ranglijst voor Unitas’28 kunnen we tevreden gaan genieten met wat lekkers bij de Kerstboom. Pas op zondag 5 Februari staat de volgende wedstrijd op het programma, Unitas’28 speelt dan een thuiswedstrijd tegen S.C.D.’33 uit Deest waar het nog wat mee goed te maken heeft. Op de eerste speeldag zondag 25 September werd er daar geheel onnodig met 3 – 1 verloren dus dat moet nog even recht gezet worden. De aftrap op zondag 5 Februari is om 14.00 uur op het eigen sportpark “De Parken” in Wamel