ZWAAR BEVOCHTEN ZEGE UNITAS BIJ DVSG 1 - 3

3 april 2023 6:45

J.L.

WINST UNITAS BIJ DVSG 1 - 3

Groesbeek – Unitas’28 deed in de jacht op de 3e periodetitel wederom goede zaken, nu won het op sportpark De Horst met 1 – 3 van DVSG en zijn nu koploper. De ploeg van trainer Gerard van Zwam had een goede start maar daarna nam de thuisclub de regie over en was het Luuk Nillissen die halverwege de 1e helft 1 – 0 scoorde hetgeen ook de ruststand werd. In de 2e helft Unitas’28 als betere ploeg maar bleef DVSG in de counter gevaarlijk. Het was Unitas’28 spits Tom Derks die met twee doelpunten het verschil in de wedstrijd maakte en voor de ommekeer zorgde, 1 – 2. Vlak voor tijd was het invaller Remco van Biesbergen die aan alle Groesbeekse illusies een eind maakte en met nog een Wamels doelpunt voor een verdiende en zwaar bevochten 1 – 3 eindstand zorgde. Ook invaller jeugdspeler Luuk de Swart liet een goede indruk achter, hij verving Tim van Kessel die met een hoofdwond moest uitvallen. Door deze 3e zege op rij is Unitas’28 kansrijk voor de 3e periodetitel. Komend weekend heeft Unitas’28 een vrije Pasen en kan het paaseieren gaan zoeken. Op zondag 16 April staat de thuiswedstrijd tegen Nijmegen op het programma en zijn er wederom winstkansen. De aftrap in Wamel is om 14.00 uur