AAC/OLYMPIA – UNITAS 2 - 2

24 april 2023 6:45

J.L.

Horssen – Op sportcomplex De Polenkamp speelde Unitas'28 tegen AAC/Olympia en had het in de beginfase pech dat een zuiver lijkend doelpunt werd afgekeurd en een pegel op de doellat boven de kansloze keeper Lukas Enning uiteen spatte. In deze fase waren de gasten uit Wamel de betere ploeg en viel Gino Feroce al na 20 minuten geblesseerd uit en werd vervangen door Maarten van Ingen. Ook vielen arbitrale beslissingen te vaak uit in het voordeel van de thuisclub. Na een half uur spelen kwam AAC/Olympia uit het niets op een 1 – 0 voorsprong via Timo Fransen. Na de rust kwam de thuisclub zelfs op 2 – 0 door een doelpunt van Nick Basten. Hierna kwamen er nog een drietal wisselspelers bij Unitas in het veld, de gebroeders Bob en Jorg Dikker en Bjorn Theunissen en ging Unitas'28 alles of niets spelen. In de slotfase waren het Kian Mannee en Tom Derks die beiden met een doelpunt de wedstrijd nog enigszins deed kantelen maar de tijd was tekort om er alsnog een belangrijke driepunter aan over te houden in de strijd om de 3e periode zodat met nog twee speelronden te gaan de ploeg van trainer Gerard van Zwam afhankelijk is van een Batenburgse misstap. De komende twee zondagen is de ploeg vrij en op zondag 14 Mei staat de streekderby in Maasbommel tegen Avios/DBV op het programma. Een week later op zondag 21 Mei alweer de laatste wedstrijd thuis tegen Niftrik.