AVIOS/DBV – UNITAS’28 1 - 2

15 mei 2023 6:30

Maasbommel – Na een tumultueuze week in Wamel stond voor Unitas’28 de altijd lastige streekderby tegen Avios/DBV op het programma, deze keer in Maasbommel bij DBV. Onder leiding van interim trainer Servier Conjaerts kregen de bezoekers al in de beginfase een grote scoringskans maar Remco van Biesbergen miste op aangeven van Duke Boudewijn het doel. Toch kwam er na ruim een kwartier spelen een Wamelse voorspong via Tom Derks, 0 – 1. Na meerdere kansen over en weer kwam op slag van rust Unitas’28 op 0 – 2, Gino Feroce scoorde na een assist van Duke Boudewijn. In de 2e helft was het wat minder bij de gasten en zette trainer Conjaerts enkele wisselspelers in, Pelle Rensink en Kian Mannee kwamen in het veld. Halverwege deze periode werd er teveel ruimte weggegeven in de verdediging bij Unitas’28 hetgeen Avios/DBV in staat stelde de aansluiting te vinden via Daan Bremmers, 1 – 2. Ook Bob Dikker en Bjorn Theunissen kwamen nog in het veld en in de slotfase had Duke Boudewijn de zege nog meer glans kunnen geven maar zijn lobje belandde jammer genoeg in de handen van Avios/DBV doelman Marijn van Tricht zodat met een 1 – 2 winst voor Unitas’28 het einde kwam van deze verder sportieve streekderby . Komende zondag de laatste wedstrijd alweer van dit seizoen en wel thuis tegen Niftrik. Ook die laatste wedstrijd zou winnend afgesloten kunnen worden voor Unitas’28 maar of dit nog een prijs oplevert is nog maar de vraag. De aftrap in Wamel is om 14.00 uur