BEKERWINST UNITAS – AQUILA 2 - 0

18 september 2023 6:30

J.L.

Wamel – In de laatste beker-ronde ter voorbereiding op de competitie die komend weekend van start gaat stond afgelopen zondag de streekderby Unitas’28 – Aquila op het programma. In deze best aardig bezochte wedstrijd was het de thuisclub die met name in de 2e helft het verschil maakte en met doelpunten van Pelle Rensink en Tom Derks eindigde deze sportieve ontmoeting in een 2 – 0 overwinning voor de ploeg van Unitas trainer Wout van Blijderveen. Omdat de 5e klasse E uit een oneven aantal clubs bestaat begint Unitas’28 komend weekend aan een vrije zondag, op zondag 1 Oktober staat de uitwedstrijd S.C.P. – Unitas’28 op het programma…….
Voor het 2e elftal is de bekercompetitie nog niet afgelopen, ook de 3e wedstrijd werd gewonnen en daarmee werd de ploeg van trainer Frank Drost poulewinnaar met de volle winst. In de wedstrijd tegen Woezik 3 was de buit al bij de rust bereikt. Toch waren het de gasten die de score opende en al binnen 5 minuten vrije doorgang kregen en invaller keeper Bret Thijssen kansloos lieten, 0 – 1. Er werd hierna echter door de thuisclub orde op zaken gesteld en in de 10e minuut verzilverde Mark Kruijzen een toegekende pingel nadat Roel van Leeuwen was neergehaald, 1 – 1. Nog voor de thee pauze waren het Tim van Kessel, Roel van Leeuwen (2x) en Mark Kruijzen die de ruststand op 5 – 1 bepaalde. Net na de rust schoot invaller Reinhoud van Ingen de 6 – 1 binnen. Kennelijk hadden de gasten hun kruid al verschoten op de Wijchende kermis want zelfs een penalty werd naast geschoten. Na een opstootje ging deze verder sportieve wedstrijd voorbij en bepaalde Roel van Leeuwen de eindstand op 7 – 1. Komende zondag 24 September start voor het 2e elftal de competitie met een uitwedstrijd bij Diosa 2, de aftrap op sportpark De Wissen is om 11.30 uur…. Unitas 3 verloor ook hun 3e bekerwedstrijd, in Puiflijk werd er met 5 – 1 verloren, een geflatteerde uitslag met een Wamels doelpunt van Quinten Schippers. Komende zondag opnieuw naar Puiflijk, de ploeg van Arjan en Harrie spelen dan hun eerste competitiewedstrijd tegen S.C.P. 5 en de aftrap is om 11.00 uur…. Het 4e elftal moet na 3 weken nog een weekje geduld hebben, zij starten de nieuwe competitie ook met een vrije zondag.