WINST UNITAS BIJ S.C.P. 1 - 2

2 oktober 2023 9:45

J.L.

Puiflijk – Op sportcomplex Schravenhof behaalde Unitas’28 na een vrije zondag de volle winst in de streekderby tegen S.C.P. De ploeg van trainer Wout van Blijderveen was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. Gino Feroce opende de score voor de gasten en nog voor de pauze was het Jonny Kraaijveld die de gelijkmaker op het scorebord bracht voor S.C.P. Ook in de 2e helft hadden de bezoekers een veldoverwicht en was het uiteindelijk Yekta Demirtas die Unitas’28 weer op voorsprong bracht, 1 - 2. Er kwamen nog meer kansen om de stand een ruimer aanzien te geven maar deze werden niet benut zodat het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef in deze sportieve derby. Komende weekend weer een streekderby voor Unitas’28, fusieclub Avios/DBV komt op bezoek in Wamel en zijn er weer winstkansen. De aftrap is om 14.00 uur op “De Parken” Unitas 2 zag hun wedstrijd tegen Aquila uitgesteld worden. Unitas 3 had pech in de thuiswedstrijd tegen DSZ 3 doordat het zijn keeper Stan van der Lee net voor de rust zag uitvallen en verloor uiteindelijk geflatteerd met 2 – 4 van de koploper uit Boven Leeuwen. Overigens was deze nederlaag niet te wijten aan de invaller doelman Mika Broeder die het niet slecht deed. Volgende week zondag een uitwedstrijd bij DIO’30 5 op de Gelenberg, aftrap 10.15 uur… Unitas 4 kon het niet bolwerken in Balgoy en ging in zijn eerste wedstrijd van het seizoen met een gehavende ploeg met 5 – 1 onderuit tegen Diosa 3 en ook hier geldt volgende week nieuwe winstkansen thuis tegen Beuningse Boys 4 om 9.45 uur