UNITAS WINT VAN AVIOS/DBV 3 - 2

9 oktober 2023 6:15

J.L.

Wamel – In een wedstrijd met twee verschillende helften trok thuisclub Unitas’28 uiteindelijk met 3 – 2 aan het langste eind. In de 1e helft was Unitas’28 de bovenliggende partij en kwam laat in de 1e helft dan ook op voorsprong door doelpunten van Tom Derks die de rebound benutte nadat Duke Boudewijn op de doelpaal mikte, even later zette Duke Boudewijn met zijn treffer zelf de 2 – 0 ruststand op het scorebord. Gek genoeg was na de pauze van de Wamelse aandrang niet veel meer over en zo kon het gebeuren dat de bezoekers steeds meer grip op de sportieve streekderby kregen en met twee doelpunten van Roan Pfeiffer en oud Unitas speler Freddie Gerritsen verdiend op gelijke hoogte kwam, 2 – 2. Na wat kansen in de slotfase over en weer was de thuisclub met een rake treffer van opnieuw Duke Boudewijn de gelukkigste ploeg deze middag in Wamel en won het in de allerlaatste minuut met 3 – 2. Een mooie opsteker naar komende zondag toe, de ploeg van trainer Wout van Blijderveen speelt dan de streekderby in Dreumel tegen Aquila, de aftrap op sportpark De Zeven Morgen is om 14.00 uur.

VERLIES UNITAS 2 TEGEN ONA’53 2 1 – 3
Ook na de tweede wedstrijd in de competitie wacht de ploeg van trainer Frank Drost nog op de eerste zege. Thuis tegen het Wageningse ONA’53 moest de opnieuw gehavende ploeg zonder Jorg Dikker, Mark Kruijzen en Koen van de Bos haar meerdere erkennen in de tegenstander en verloor het uiteindelijk met 1 – 3. Toch had een remise tot de mogelijkheden behoort maar dan moeten wél de kansen benut worden. En juist kansen had ONA’53 niet veel nodig. De eerste twee treffers vielen pas vlak voor én vlak na de pauze en bij een 0 – 2 achterstand kon invaller Kian Mannee halverwege deze periode de marge terugbrengen naar 1 doelpunt maar in de jacht op de gelijkmaker viel het doelpunt aan de andere kant zodat 1 – 3 de eindstand werd. Komende zondag 15 Oktober opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen U.H.C. 3 die met de volle winst uit 2 partijen een betere start maakte maar er zullen zeker weer winstkansen komen in deze wedstrijd waarbij de aftrap om 11.00 uur is in Wamel.

DIO'30 5 - Unitas'28 3 5 - 1
Ook het 3e elftal van Unitas’28 wacht nog op de eerste overwinning, op De Gelenberg in Druten kwam de ploeg nog wel op voorsprong door een treffer van Stan van de Zanden maar moest het uiteindelijk toezien hoe DIO’30 met 5 doelpunten de wedstrijd naar hun kant zette. Komende zondag de thuiswedstrijd tegen S.V.H.A. 3, de aftrap in Wamel is om 12.00 uur