AQUILA – UNITAS 1 – 1

16 oktober 2023 7:45

J.L.

Dreumel – Op sportpark De Zeven Morgen speelde Unitas de streekderby tegen Aquila. Na één minuut stilte in verband met het overlijden van de vader van aanvoerder Tom Kuijstermans speelde de Wamelse ploeg ook met rouwbanden om. Het getuigd van klasse dat deze sportman in hart en nieren ook gewoon meespeelde. In de 1e helft was er niet al teveel te beleven dan wat schaarse kansjes over en weer. In de 2e helft kwam er meer leven in de brouwerij en kwam de thuisclub onverwacht op voorsprong via Jip Derks. Niet veel later trok Yekta Demirtas de stand weer gelijk met een rake trap in de verre hoek. Hierna kwamen er nog kansen, zo werd de Dreumelse doellat nog geraakt en zorgde broederliefde bij de familie van Hal ervoor dat een tweede Dreumelse treffer uitbleef. Grove overtredingen aan Dreumelse zijde zorgden ervoor dat de thuisploeg met 9 man de wedstrijd eindigde wat een onnodige smet bracht bij deze verder sportieve streekderby onder correcte leiding. Hierdoor is de ploeg van trainer Wout v Blijderveen nog ongeslagen met evenveel verliespunten als koploper Alverna. Komende zondag een vrije zondag en op zondag 29 Oktober komt S.C.D.’33 op bezoek in Wamel

EERSTE WINST UNITAS 2
Wamel – Het 2e elftal behaalde afgelopen zondag de eerste winst in deze nog prille competitie. Thuis tegen U.H.C. 3 werd er met 3 – 1 gewonnen na een 2 – 0 ruststand. Het was Giel van Kampen die na een kwartier spelen voor de thuisclub de score opende, hij kon doorgaan nadat de Hernense verdediging het liet afweten en met een verwoestend schot de keeper kansloos liet, 1 – 0. Hierna kwamen er meer kansen maar ook aan de andere kant met o.a. de verdedigende kwaliteiten van Maarten van Ingen, regisseur Luuk Walraven en de goed keepende Randy van Dee hadden de handen vol om de tegenaanvallen van zich af te slaan. In deze periode had de thuisclub met voor het eerst weer veteraan Jordy Ebben in de gelederen het betere spel maar de huisvader van de Wamelse ploeg moest zich na een half uur uitgeblust laten vervangen. Tiener Siem van Echteld kwam voor hem in het veld. Na ruim een half uur spelen kwam de 2 – 0 op het scorebord nadat Rune van Wijk een voorzet met een verrassende kopbal verzilverde waarbij keeper Bram Annard van de fusieclub niet geheel vrijuit ging. Met deze stand kwam ook de rust. Vlak na de aftrap van de tweede helft kwamen de gasten onverwacht terug in de wedstrijd uit een scrimmage 1 – 2. Hierna ging de ploeg van trainer Frank Drost met inmiddels junioren Lex Thijssen en Hugo van der Steen in de ploeg op jacht naar de bevrijdende treffer. Die bleef vooralsnog uit maar toen halverwege deze periode ook nog Dylan van Haren in het veld kwam waar de U.H.C. verdediging zich geen hemelse raad wisten en in de slotfase diezelfde Van Haren na een fraaie aanval de 3 – 1 binnen prikte was de wedstrijd beslist. In de slotseconde werd Van Haren ook nog onderuitgehaald binnen de 16 meter maar de prima leidende scheidsrechter Johan van Gruijthuijsen floot net daarvoor voor het einde en was de eerste driepunter binnen voor Unitas 2. Komende zondag speelt het 2e elftal die na de volle winst in de poulefase doorgedrongen zijn in de bekercompetitie tegen het 2e elftal van U.H.C. Wanneer de ploeg weer eens compleet aan de start kan verschijnen zijn ze zeker niet kansloos tegen deze derdeklasser. De aftrap van deze bekerwedstrijd is om 11.00 uur op het eigen sportpark in Wamel. De wedstrijd Unitas 3 – SVHA 3 werd afgelast.