UNITAS 2 – U.H.C. 2 1 – 0

23 oktober 2023 6:30

J.L.

Wamel – Het 2e elftal heeft geschiedenis geschreven en voor het eerst in hun bestaan de eerste knock-out fase van het K.N.V.B. bekertoernooi overleefd. In een boeiend voetbalgevecht wist de ploeg van trainer Frank Drost een in de 10e minuut opgebouwde voorsprong over de eindstreep te trekken. En dat enige doelpunt in deze wedstrijd was er één uit het boekje. Mart Fransen onderschepte de bal op het middenveld en gaf die door aan Jordy Ebben die vervolgens de bal door schoof naar Pelle Rensink die op fraaie wijze met een lobje over de uit zijn doel gekomen U.H.C.-keeper de bal in het vijandelijke doel schoot en 1 – 0 op het scorebord liet zetten. Hierna gingen de gasten met enkele betere voetballers op zoek naar de gelijkmaker maar dat viel niet mee om door het perfecte verdedigingsblok van Luuk Walraven en Maarten van Ingen heen te komen. Ook de vleugelverdedigers lieten van zich spreken, zo kreeg Bjorn Elemans de opdracht mee balletje afpakken van de tegenstander en meegeven. Aan de linkerkant stond Koen van de Bos die de tegenstander het leven zuur maakte al leverde dat regelmatig een vrije trap tegen op. Ook Unitas kreeg nog kansen om de score op te voeren, de actieve Giel van Kampen liep zich het apezuur en zo had Roel v Leeuwen geen geluk bij enkele acties maar de rust kwam met 1 – 0. In de 2 helft maakte Bjorn Elemans plaats voor Bret Thijssen en kwam Bjorn Theunissen in het veld voor Jordy Ebben en kwam er wat meer rust in het spel. Bij U.H.C. kwam na de pauze de beste speler als grensrechter tevoorschijn. Naarmate de strijd vorderde kwamen er kansen aan beide kanten en bleef de spanning erin. Aanvoerder Mark v Dodeweerd viel in de strijd om overleving geblesseerd uit en werd vervangen door Puck v Voorden. Later kwam ook Siem v Echteld de aanval versterken en kreeg kansen. Aan de andere kant gingen schoten over en naast of moest de in allerijl opgetrommelde Unitas keeper Jur v Hal enkele keren redding brengen. De 5 minuten extra speeltijd werden zakelijk uitgespeeld en zo kwam het einde van deze uiterst sportieve bekerwedstrijd onder correcte leiding van arbiter Peter-Jan van Ingen uit Lent met de volle winst voor de thuisploeg. Met dank aan de bijdragen van de spelers van het 1e en 3e elftal !! Volgende week wordt de competitie weer hervat, Unitas 2 gaat dan op bezoek naar Alverna 2. De aftrap op sportpark Bospad is om 12.00 uur…..